DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

El pla de teletreball de l'IVF permetrà el treball no presencial fins a tres dies setmanals només si concorren unes circumstàncies determinades

El pla de teletreball de l'IVF permetrà el treball no presencial fins a tres dies setmanals només si concorren unes circumstàncies determinades

- Es permetrà el treball a distància per motius de salut, per al personal que residisca a més de 100 quilòmetres, en situacions d'assetjament laboral i violència de gènere o per cura de menors o dependents
- Aquest pla garanteix la seguretat i la salut del personal de l'organisme, i així es compleix la Llei de prevenció de riscos laborals de 1995

 

19-12-2021.- El Consell General de l'Institut Valencià de Finances (IVF), presidit pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha aprovat el pla de teletreball d'aquest organisme.


El document desenvolupa el V Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat, relatiu al teletreball, que estableix un marc general de compliment obligat i el qual preveu que seran els diferents ens gestors els qui determinen el seu règim particular a través d'un pla de teletreball propi.

Cal posar l'accent que el pla de teletreball dissenyat per a l'IVF garanteix en tot moment la seguretat i la salut del personal de l'organisme, i així es compleix la Llei de prevenció de riscos laborals de 1995 i les normes posteriors que la desenvolupen.

Durant la seua exposició davant del Consell General realitzada aquesta setmana, el director general de l'IVF, Manuel Illueca, va destacar que "la cultura de l'Institut Valencià de Finances persegueix en tot moment el benestar dels seus empleats i empleades i la implementació de mesures que permeten la conciliació de la vida laboral, familiar i personal d'aquests".

Manuel Illueca ha continuat dient: "Des de l'inici de la pandèmia, l'IVF, igual que moltes altres empreses i entitats, es va veure obligat a implantar el treball a distància en compliment de les restriccions de mobilitat i per seguretat sanitària. Ara, una vegada recuperada la presencialitat total, hem pogut comprovar que, gràcies a l'esforç de la plantilla, la qualitat dels serveis de l'IVF no s'ha vist en absolut minvada durant aquest període".

Fins a tres dies a la setmana

El document destaca que el règim preferent de treball per als empleats i empleades de l'IVF serà el presencial sense perjudici que, per a llocs determinats, i sempre que es donen unes circumstàncies determinades, puga optar-se per la modalitat de treball a distància, que en qualsevol cas serà una opció voluntària.

No podran acollir-se a aquesta modalitat els treballadors i treballadores que ocupen llocs i desenvolupen funcions que per la seua naturalesa i finalitat exigisquen la seua presència física a les instal·lacions de l'IVF. També en quedaran excloses els treballadors i treballadores amb contractes en pràctiques o per a la formació i l'aprenentatge, ja que són col·lectius que requereixen presència física per a complir la finalitat formativa del contracte.

El document estableix els supòsits en què el personal podrà acollir-se a l'opció de teletreball, entre els quals s'inclouen les emergències de salut pública, una distància superior a 100 quilòmetres des de la residència habitual fins al centre de treball, situacions d'assetjament laboral o violència de gènere i l'atenció a menors o dependents que necessiten una cura específica i continuada.

El pla també preveu que el Comité de Seguretat i Salut podrà proposar als òrgans de govern de l'IVF l'ampliació dels supòsits de treball a distància.

Una opció planificada i consensuada

D'altra banda, s'estableix que el personal de l'IVF podrà prestar serveis en règim de teletreball com a mínim un dia a la setmana i com a màxim tres, i sempre serà requisit indispensable que almenys dos dies setmanals s'acudisca a l'oficina.

La persona interessada a sol·licitar la prestació dels seus serveis en la modalitat de teletreball sota els paràmetres indicats en aquest pla haurà de presentar davant del Departament de Recursos Humans de l'IVF una sol·licitud formal seguint el model que facilita l'entitat, i amb almenys 20 dies d'antelació.

Aquesta sol·licitud serà valorada pel Comité de Seguretat i Salut de l'IVF, que emetrà una opinió en un termini de 5 dies, i que es traslladarà posteriorment al director general de l'IVF, que emetrà una resolució final, i després se subscriurà un acord entre l'IVF i la persona interessada.

L'acord tindrà una duració mínima d'un mes i màxima de tres mesos, i es podrà prorrogar per altres tres mesos addicionals a petició de la persona interessada, sempre amb el vistiplau de la Direcció de l'IVF.