DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

Ximo Puig anuncia la posada en marxa d'una nova línia de suport a la ceràmica dotada amb 50 milions per a cobrir les necessitats de liquiditat més urgents del sector

Ximo Puig anuncia la posada en marxa d'una nova línia de suport a la ceràmica dotada amb 50 milions per a cobrir les necessitats de liquiditat més urgents del sector

  • El president de la Generalitat assenyala que la convocatòria es publicarà aquest mateix dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV)
  • "L'objectiu de les ajudes és dotar de recursos a un grup d'activitat clau de la nostra economia, que està patint especialment l'increment del preu de l'energia", ha indicat Ximo Puig
  • S'atorgaran préstecs de fins a 10 milions per grup empresarial que no s'hauran de retornar fins al venciment del crèdit, transcorreguts 4 anys
  • Perquè els diners arriben com més prompte millor, les subvencions es convoquen sense esperar a l'aprovació del Pressupost de la Generalitat per a 2023, utilitzant els recursos propis de l'IVF

 

26.11.2022.- El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d'una nova línia de suport a empreses ceràmiques dotada amb 50 milions d'euros i dirigida a cobrir les necessitats de liquiditat més urgents del sector.

Ximo Puig ha realitzat aquest anunci en el marc de la reunió que ha mantingut amb el director de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i ha indicat que la convocatòria d'aquestes subvencions es publicarà aquest mateix dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

"L'objectiu de les ajudes és dotar de liquiditat a un sector clau, que està patint molt per l'encariment del preu de l'energia, i garantir que puga fer front als seus pagaments amb garanties, especialment en un moment com l'actual en el qual les condicions d'accés al crèdit s'han endurit notablement", ha assenyalat Puig.

"Les factures del gas i de l'electricitat han disparat els costos de producció en aquells sectors intensius en el seu ús. Des del Consell som conscients d'aquesta realitat, per això hem volgut dotar de recursos a unes indústries estratègiques per a la Comunitat Valenciana, com ho són la fabricació de paviments i revestiments ceràmics o el sector d'esmalts, amb gran tradició en el nostre territori i un enorme pes quant a generació d'ocupació i valor afegit", ha explicat el president.

En l'ordre es contempla préstecs de fins a 10 milions per grup empresarial, de manera que es cobreixen també les necessitats de les grans empreses del sector. Així mateix, l'import dels préstecs no s'haurà de retornar fins al venciment del crèdit, transcorreguts quatre anys.

Una resposta ràpida

La línia de crèdits es convoca abans de l'aprovació del Pressupost de la Generalitat per al pròxim exercici 2023, utilitzant els recursos propis de l'IVF, amb la finalitat que els diners arribe com més prompte millor a les empreses, en línia amb el compromís aconseguit pel Consell durant la reunió de la Mesa de la Ceràmica.

"Atenem així les necessitats apressants del sector sense necessitat d'esperar que estiguen aprovades els comptes de 2023. Des que ens vam comprometre a activar aquesta línia de crèdit són ja diverses les empreses que s'han interessat per les ajudes i hem volgut ser el més àgils possible", ha revelat el cap del Consell.

A aquests 50 milions destinats al sector ceràmic s'afegiran altres 10 milions per a empreses d'altres grups d'activitat, com el tèxtil, o que facen també un ús intensiu de l'energia.

Ximo Puig ha reiterat l'aposta del Consell per implementar energies renovables per a "aconseguir la sobirania energètica", i per promoure noves tecnologies, com l'hidrogen verd o l'electrificació, per a generar "seguretat, certesa i capacitat de ser competitius en el futur".