DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

Merino: “La Generalitat està compromesa amb l'impuls a la competitivitat empresarial i continuarà recolzant al sector ceràmic”

Merino: "La Generalitat està compromesa amb l'impuls a la competitivitat empresarial i continuarà recolzant al sector ceràmic"

 

  • La consellera d'Hisenda visita les instal·lacions de Natucer a Onda, on l'empresa desenvoluparà un ambiciós projecte d'expansió gràcies al suport financer de l'IVF

 

21-12-2023.- La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha visitat a Onda les instal·lacions de Natucer, empresa del sector ceràmic beneficiària d'un préstec bonificat de l'Institut Valencià de Finances (IVF).


Durant la seua visita, la consellera ha destacat que les ajudes oferides a través d'estos préstecs "suposen un suport a la competitivitat empresarial i són essencials per a un sector clau com el ceràmic, amb el qual la Generalitat està fermament compromés". Ruth Mrino ha estat acompanyada del conseller delegat de Natucer, Manuel Rubert, així com del general manager, José Cantavella, i de la responsable de Màrqueting i Promoció, Carmina Rubert.


Com ha explicat la consellera, el passat octubre l'IVF va modificar la línia de finançament Reactiu FEDER, a la qual s'acull l'operació creditícia de Natucer, i la línia Invertix Gran Empresa Industrial, amb l'objectiu de dotar a les empreses del sector ceràmic d'un tram d'ajuda addicional dirigida a pal·liar els efectes negatius que està tenint la crisi energètica sobre estes empreses, amb activitats clarament gasointensives.

"L'IVF té un marcat caràcter anticíclic, i el seu paper és cobrir aquelles necessitats que, a causa de les diferents conjuntures econòmiques travessades, puguen donar-se en els mercats", ha assenyalat Ruth Merino. En este sentit, "les condicions especials concedides a través de les línies bonificades IVF al sector ceràmic són un bon exemple d'això, perquè busquen pal·liar la difícil situació que ara mateix estan travessant les empreses ceràmiques", ha afegit.

Durant la visita a estes instal·lacions, representants de l'empresa han explicat a la consellera d'Hisenda l'ambiciós projecte d'expansió que està desenvolupant Natucer, en el qual s'emmarca l'operació financera concedida per l'IVF. La finalitat d'esta operació creditícia és l'adquisició de nova maquinària, la qual cosa li permetrà major flexibilitat en la fabricació de peces ceràmiques de gran grandària, així com peces especials que estan demandant ara mateix els mercats. A més, la companyia ha explicat que esta inversió suposarà també un pas important quant a estalvi energètic.

Este projecte, que desenvoluparà Natucer en diverses fases, contempla també la construcció d'una nova nau, que se sumarà a les quatre existents i permetrà redistribuir espais de producció i magatzematge. Així mateix, es preveu, en una última fase, la creació d'un nou *showroom per a exposició de producte i renovació d'oficines.

Bonificació de fins al 30%

Les línies bonificades de l'IVF incorporen una ajuda implícita que es vehicula per dues vies: d'una banda, per la via del tipus d'interés, que resulta més atractiu que el que poden obtindre les empreses en les entitats financeres tradicionals, i, d'altra banda, mitjançant la incorporació d'un Tram No Reembossable del finançament (TNR), un percentatge del total del capital principal que les empreses no ha de retornar.

En este sentit, a través de la Línia Reactiva FEDER, les petites i mitjanes empreses del sector ceràmic poden optar a ajudes de fins al 30% del capital sol·licitat per a dur a terme operacions d'inversió i de fins al 22% per a operacions de finançament de capital circulant. A més, a través de la Línia Invertix Gran Empresa Industrial, les empreses amb una plantilla de més de 250 persones poden accedir a ajudes del 20% per a operacions d'inversió i de fins al 15% per a operacions destinades a cobrir necessitats de circulant.

Recentment, la Comissió Europea va prorrogar fins a juny de 2024 la vigència i els límits contemplats en el marc temporal d'ajudes d'Estat, la qual cosa permetrà que els préstecs bonificats de l'IVF continuen comptant amb un component d'ajuda important, del qual podran beneficiar-se les empreses de la Comunitat Valenciana.