DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat concedeix finançament a 35 empreses dels sectors tradicionals nadalencs

La Generalitat concedeix finançament a 35 empreses dels sectors tradicionals nadalencs


* "Són grups d'activitat de gran arrelament en la Comunitat Valenciana i les ajudes al posicionament d'aquests productes mostra el suport del Consell al ‘Nadal valencià'", ha destacat Arcadi España
* Han rebut 43,7 milions en préstecs de l'IVF que els han permés realitzar noves inversions i atendre pagaments de circulant, com ara nòmines, lloguers, subministraments o matèries primeres
* El torró, el cava, el raïm o els joguets suposen un impacte en l'economia valenciana de 2.920 milions en termes de facturació

 

24.12.2022.- L'Institut Valencià de Finances (IVF), organisme dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, ha finançat a 35 empreses l'activitat de les quals s'engloba en sectors tradicionalment nadalencs durant els últims tres anys.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que "es tracta d'activitats de gran arrelament i tradició en la Comunitat Valenciana que en dates tan assenyalades com aquestes demostren el seu potencial, donant a conéixer els productes valencians a tot el món".

En total, l'IVF ha concedit 43,7 milions a aquestes empreses, moltes d'elles familiars, per a "atendre les seues necessitats financeres", en un moment "especialment delicat per la inflació, l'increment dels costos energètics i l'esforç extra que estan realitzant per a recuperar-se després de la pandèmia".

"L'auge i posicionament dels nostres productes confirma que El Nadal és Valencià i, com no podia ser d'una altra manera, la Generalitat presta el seu suport financer a aquestes empreses perquè puguen mantindre la seua activitat, continuar creixent i generant ocupació", ha afegit el responsable d'Hisenda.

Els sectors productius més relacionats amb el nadal, com el torró, el cava, el raïm o els joguets suposen un impacte en l'economia valenciana de 2.920 milions d'euros, segons les últimes dades de facturació dels sectors disponibles.

Dues vies

El finançament bonificat concedit per l' Institut Valencià de Finances ha permés que puguen dur a terme tant noves inversions com atendre necessitats de capital circulant, com ara, el pagament de nòmines, lloguers, subministraments o matèries primeres.

Cal destacar que tradicionalment l'IVF únicament concedia finançament per a nous projectes d'inversió, però, arran de la crisi generada per la COVID-19 i sempre ateses les necessitats del teixit empresarial valencià, va posar en marxa noves línies de finançament destinades a finançar necessitats de circulant de les empreses.

Línies bonificades en 2022

En l'actualitat, l'IVF compta amb línies de finançament bonificades de les quals poden beneficiar-se persones autònomes, pimes i grans empreses de la Comunitat Valenciana. A través d'aquests productes financers les empreses poden accedir a préstecs d'entre 25.000 i 5 milions d'euros, a tipus d'interés del 1,5% i amb una ajuda directa (en forma de tram no reembossable) que pot arribar a ser de fins al 30% del capital concedit.

A més, l'IVF participa en diversos fons de capital de risc que al seu torn inverteixen en empreses de la Comunitat Valenciana, de manera que els recursos públics adquireixen un efecte multiplicador i tenen molt major abast.

"Com a gestors de fons públics busquem el màxim benefici, afavorint així l'enfortiment del teixit empresarial valencià, el creixement de la riquesa i la consolidació del mercat laboral en la Comunitat", ha conclòs Arcadi España.

Impacte econòmics dels sectors del Nadal

La indústria del torró de Xixona, amb un volum de facturació de 1.200 milions, destina el 20% de la seua producció al mercat exterior, especialment al continent americà. Per part seua, respecte al cava, la seua facturació se situa al voltant dels 50 milions, sent Requena l'únic municipi de la Comunitat Valenciana present en la DO Cava.

El valor econòmic de la producció del raïm de taula, centrada especialment en el Vinalopó mitjà, ascendeix a uns 26 milions. Finalment, les jogueteres valencianes, concentrades principalment en la Foia de Castalla, facturaran més de 1.650 milions aquest 2022, incloent ja la campanya nadalenca.