DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat aprova el primer crèdit a una gran empresa distribuïdora de productes agrícoles

La Generalitat aprova el primer crèdit a una gran empresa distribuïdora de productes agrícoles

 

  • Arcadi España es reuneix amb directius de l'empresa Torres Hermanos y Succesores, SA, que serà finançada per l'IVF amb 4,2 milions per a modernitzar la seua maquinària i instal·lacions
  • El conseller d'Hisenda destaca el suport al sector hortofructícola "per a generar major riquesa, millorar la seua productivitat i sostenibilitat"

 

14/10/222.- El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que l'empresa castellonenca Torres Hermanos y Sucesores, SA, dedicada al comerç a l'engròs de fruites i hortalisses, "és la primera companyia beneficiària de la Línia de finançament bonificat IVF-Grans distribuïdors de productes agrícoles".

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió de treball que ha mantingut al costat del director del Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, amb directius de Torres Hermanos y Sucesores, SA, situada a Almenara, i que des de 1960 es dedica a la manipulació, envasament i comercialització de taronges, mandarines, clementines i altres productes hortofructícoles.

El responsable d'Hisenda ha subratllat que la indústria agroalimentària és "fonamental en la Comunitat Valenciana i especialment a la província de Castelló, però hem de treballar amb les empreses d'aquest sector perquè siguen més competitives en un moment molt complex, on la competitivitat és fonamental per a tota la cadena de valor, des dels llauradors que la produeixen fins a les empreses que la transformen i després la venda".

En aquest sentit, Arcadi España ha apuntat que per a equilibrar la cadena de valor "hem de fer costat a aqueixes empreses per a poder millorar la seua productivitat i ací l'IVF, en una inversió de més de 4 milions d'euros, ha fet costat a una empresa castellonenca històrica per a millorar els seus processos de producció, millorar la qualitat dels seus productes i fer que l'agricultura i la indústria agroalimentària continuen sent un motor econòmic en la Comunitat Valenciana".

En concret, l'empresa té previst dur a terme un projecte d'inversió per més de 5 milions d'euros, dels quals 4.260.000 euros seran finançats per l'IVF a través d'un préstec acollit a la Línia bonificada per a Grans distribuïdors de productes agrícoles, a un termini de 5 anys i sense manca.

Arcadi España ha assenyalat que amb aquesta línia de finançament, "l'IVF vol permetre al sector hortofructícola valencià que puga generar major riquesa, creació d'ocupació, millorar la seua productivitat i la seua sostenibilitat mitjançant la renovació de les seues instal·lacions i maquinària".

"La Generalitat és conscient de la rellevància que té aquest sector per a l'economia valenciana i per això pretenem ajudar-lo amb la finalitat d'aconseguir que siga més competitiu i que puguen augmentar les exportacions", ha afegit Arcadi España.

La Línia de finançament bonificat IVF-Grans distribuïdors de productes agrícoles va ser convocada el mes de juny passat de 2022 i va dirigida a grans empreses l'activitat de les quals s'engloba en el comerç a l'engròs de fruites i hortalisses.

Entre els requisits per a ser beneficiari d'aquesta línia de finançament està tindre una antiguitat mínima de cinc anys i posseir almenys un establiment o sucursal d'activitat en la Comunitat Valenciana.

L'import d'aquests préstecs pot arribar a ser de fins a 5 milions d'euros i cal destacar que aquestes operacions incorporen una bonificació (en forma de Tram no Reembossable) equivalent al 10% de l'import del capital principal.

Entre els actius susceptibles de finançar-se a través d'aquesta línia estan l'adquisició o condicionaments de terrenys agrícoles; la construcció, adquisició o adequació de locals i naus per al desenvolupament de la seua activitat, així com la posada en marxa d'instal·lacions d'energia renovable per a incrementar l'eficiència energètica de les seues factories.