DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat fa costat a la 'startup' Flamingueo amb 150.000 euros per a fomentar la seua expansió i creixement a nous mercats

La Generalitat fa costat a la 'startup' Flamingueo amb 150.000 euros per a fomentar la seua expansió i creixement a nous mercats

* El conseller d'Hisenda visita les instal·lacions de la startup Flamingueo, beneficiària d'un Préstecs Participatius en coinversión de L'Institut Valencià de Finances (IVF)
* Arcadi España: "Ajudem a les empreses emprenedores i innovadores perquè contribueixen a consolidar el nostre teixit productiu, a generar riquesa i ocupació de qualitat"

12-01-2023.- El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, s'ha reunit amb el director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i els responsables de la startup valenciana Flamingueo, beneficiària de la línia IVF-Feder Préstecs Participatius en coinversión.

Arcadi España ha destacat després de la trobada que la Generalitat "aposta decididament per fer costat a les empreses emprenedores i innovadores com *Flamingueo perquè contribueix a consolidar el nostre teixit productiu, a generar riquesa i ocupació de qualitat, a incentivar un creixement econòmic sostenible, al mateix temps que ofereix un servei únic als seus clients".

Flamingueo és una startup de Llançadora, l'acceleradora d'empreses pertanyent a Marina d'Empreses, dedicada al disseny, producció i venda de productes de decoració i accessoris per als joves, que compta amb el suport financer de l'Institut Valencià de Finances (IVF), entitat que li ha concedit un préstec de 149.910 euros. Aquesta operació, a un termini de 7 anys i amb 3 anys de manca, està permetent a la companyia valenciana desenvolupar el seu pla de negoci.

En concret, és una plataforma de detecció de tendències en moda i decoració i posterior venda en línia i offline, que en 2016 es va convertir en la primera empresa a Espanya a vendre flotadors en forma de flamenc i en 2019 va obrir la seua primera botiga física. A més, en l'actualitat s'ha convertit en una marca sòlida i reconeguda mundialment.

El responsable d'Hisenda ha apuntat que a través de la línia de finançament específic per a startups de l'IVF, dotada amb 6 milions d'euros, "s'impulsa el creixement d'empreses de recent creació i es fomenta la inversió d'inversors privats en projectes innovadors per a la Comunitat Valenciana".

Administració emprenedora

En concret, a través de la línia de préstecs participatius en coinversión, les *startups amb seu social i establiment de producció o de desenvolupament de l'activitat en la Comunitat Valenciana poden accedir a préstecs de fins a 300.000 euros, a retornar en un termini màxim de fins a 7 anys.

"L'objectiu és dotar de fons a empreses de recent creació i de projectes emprenedors que prioritzen la innovació perquè puguen afermar els seus negocis, a través de la *coinversión al costat d'altres inversors privats en condicions avantatjoses per a les empreses perquè considerem que és fonamental ajudar a aconseguir un alt grau de productivitat, sostenibilitat i creació d'ocupació", ha assenyalat Arcadi España.

En aquest sentit, el titular d'Hisenda ha posat en relleu "el paper emprenedor i proactiu de la Generalitat que aposta fermament per la innovació, la digitalització, la competitivitat de les nostres empreses i la R+D+i a través de la col·laboració públic-privada perquè tot això redunda en més creixement, més oportunitats d'ocupació i més benestar".