DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

L'Institut Valencià de Finances exposa els seus productes financers en Forinvest 2024

L'Institut Valencià de Finances exposa els seus productes financers en Forinvest 2024

 

  • Este organisme comptarà amb un estand de 36 metres quadrats situat en la zona expositiva de l'esdeveniment, des d'on informarà del conjunt d'instruments financers que oferix
  • L'IVF compta amb diferents línies de préstecs bonificats, préstecs socials, préstecs participatius i préstecs subordinats a la disposició d'autònoms i empreses de la Comunitat Valenciana

 

04-03-2024.- L'Institut Valencià de Finances (IVF) exposarà el seu conjunt de productes financers en Forinvest 2024, on disposarà d'un estand de 36 metres quadrats des del qual informarà dels instruments financers que posa a la disposició d'autònoms i empreses de la Comunitat Valenciana.

Este certamen, convocat en esta 17a edició amb el lema ‘Una mirada al futur', s'ha consolidat com a fòrum de trobada en matèria d'economia, finances, assegurances i tecnologia.

A més de comptar amb una zona expositiva, en Forinvest 2024 tindran lloc més de cent conferències i taules redones on els principals experts en la matèria reflexionaran sobre els reptes davant els quals s'enfronten estos sectors.

Préstecs bonificats IVF

L'IVF comptarà en este certamen amb un estand des del qual informarà dels seus productes financers. En l'actualitat l'Institut Valencià de Finances oferix préstecs bonificats de caràcter ordinari, destinats a injectar liquiditat en el teixit productiu valencià.

Així, a través de diferents línies de finançament, els autònoms i empreses de la Comunitat Valenciana, tant empreses de xicoteta grandària com grans empreses, poden accedir a préstecs bonificats, tant per la via del tipus d'interés com a través d'un tram no reembossable de la inversió.

Este component d'ajuda implícita en estos préstecs s'engloba en el Marc Temporal d'Ajudes d'Estat, que finalitzava al desembre de 2023 i ha sigut ampliat fins a juny de 2024, la qual cosa fa possible que l'IVF puguen mantindre estos productes financers bonificats durant el primer semestre de 2024.

A través d'estes línies les empreses poden accedir a préstecs d'entre 20.000 i 2.250.000 euros, a un tipus d'interés del 2,03% i amb trams no reembossables de fins al 30% del capital concedit.

D'altra banda, l'IVF compta entre la seua cartera de productes financers amb una línia de caràcter social dirigida a injectar liquiditat entre les entitats socials que compten amb concerts de la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge. Esta línia, dotada amb 75 milions d'euros, permet finançar necessitats operatives de fons d'un ampli conjunt d'entitats socials que duen a terme servicis fonamentals en la Comunitat Valenciana.

Suport al sector emprenedor

L'Institut Valencià de Finances està fermament compromés amb l'ecosistema emprenedor valencià i compta amb instruments de finançament especialment dissenyats per a startups i empreses de nova creació, que normalment troben traves a l'hora d'accedir a finançament a través de les entitats tradicionals, precisament per no comptar amb bagatge suficient que avale el seu projecte.

Per a estes companyies, l'IVF oferix una línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats, a través de la que es busca impulsar des dels seus inicis projectes innovadors sorgits en la Comunitat Valenciana.

Els préstecs participatius són instruments de quasi capital que, a efectes mercantils, formen part dels fons propis del beneficiari, millorant la solvència de l'empresa. Este increment de solvència permet millorar la qualificació creditícia del sol·licitant i, amb ella, l'accés al finançament atorgat per entitats financeres privades i fons d'inversió.

Així mateix, per a estes mateixes companyies però en fases més avançades, l'IVF ha dissenyat una línia de préstecs subordinats destinats a injectar liquiditat en empreses de base tecnològica i innovadora. Amb este producte, que l'Institut Valencià de Finances posarà en marxa en els pròxims dies, es completa un conjunt d'instruments financers que busca acompanyar a les empreses en les seues diferents fases, des del seu naixement fins a la seua posterior fase de desenvolupament i consolidació.