DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

El Consell reafirma el seu suport a la indústria aeroespacial de la Comunitat Valenciana

El Consell reafirma el seu suport a la indústria aeroespacial de la Comunitat Valenciana

 

  • Arcadi España manté una reunió de treball amb directius de l'empresa castellonenca Arkadia Space, en la qual han presentat les línies de finançament de la Generalitat

  • L'IVF ja va concedir un préstec de 2 milions d'euros a la companyia PLD Space, ubicada a Elx

  • "Estem impulsant un ecosistema innovador al llarg de les tres províncies valencianes que genere activitat i nous llocs de treball", assenyala el conseller

 

02-08-2022.- El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha reafirmat el suport de la Generalitat a la indústria aeroespacial de la Comunitat Valenciana. "A través de l'IVF estem impulsant un ecosistema innovador que aglutine diverses empreses al llarg de les tres províncies valencianes, que supose un pol d'atracció a altres indústries auxiliars i que genere activitat i nous llocs de treball", ha indicat el conseller.

Arcadi España ha mantingut una reunió de treball amb el CEO d'Arkadia Space, Francho García. A la reunió han assistit també el director de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i la directora general de l'Aeroport de Castelló, Blanca Marín.

L'empresa Arkadia Space, dedicada a la fabricació de motors per a vehicles i plataformes aeroespacials, com per exemple satèl·lits, ha traslladat la seu a l'aeroport de Castelló, on ha ubicat també un centre de proves, per a dur a terme des d'allí les activitats de disseny, desenvolupament, assaig i validació dels seus productes.

"Durant la reunió hem conegut els detalls del projecte i ens ha paregut molt interessant. El combustible que utilitzen els motors fabricats per aquesta companyia, al contrari que l'usat pel 98 % dels sistemes de propulsió actuals, és sostenible, respectuós amb el medi ambient i no cancerigen, ja que es basa en peròxid d'hidrogen (aigua oxigenada) d'alta concentració", ha indicat Arcadi España.

"Aquesta és la classe d'iniciatives a què volem proporcionar suport des de la Generalitat, iniciatives innovadores i sostenibles, posades en marxa per emprenedors o empreses emergents que poden contribuir a crear una base d'empreses tecnològiques a la Comunitat Valenciana i generar ocupació", ha detallat el conseller d'Hisenda.

Durant el transcurs de la reunió, Manuel Illueca ha traslladat als directius de l'empresa Arkadia Space totes les opcions de finançament de l'IVF a les quals poden optar. Cal recordar que l'IVF ja va aprovar la concessió d'un préstec subordinat per import de 2 milions d'euros a una companyia del sector aeroespacial ubicada a Elx, PLD Space (Payload Aerospace SL).

"El nostre objectiu és que el Consell, a través de l'IVF, intente fer de percussor de les iniciatives financeres privades per a ajudar a tirar avant aquesta mena d'aventures empresarials", ha assenyalat el conseller d'Hisenda.