DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

El Consell dobla en un mes el nombre d'operacions de l'IVF de suport al sector ceràmic

El Consell dobla en un mes el nombre d'operacions de l'IVF de suport al sector ceràmic

 

  • Ja s'han aprovat 21 operacions per un import conjunt de 26 milions d'euros
  • La Generalitat es compromet a agilitzar els processos d'Autoritzacions Ambientals Integrades, "dels quals depenen molts projectes estratègics de la província"
  • També estudia obrir una línia específica per a fer costat a les empreses en procediments legals contra el ‘dúmping'

 

(17-10-2023).- La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha informat este dimarts de l'estat actual de les línies de finançament bonificades de l'Institut Valencià de Finances (IVF) dirigides específicament a fer costat al sector ceràmic. En total, a través de les quatre línies de finançament habilitades per l'IVF, s'han aprovat ja 21 operacions per un import de 26 milions d'euros.

Segons ha detallat la titular d'Hisenda, deu d'eixes 21 operacions han sigut aprovades durant l'últim mes, la qual cosa implica que en tot just quatre setmanes s'han formalitzat pràcticament el mateix nombre de crèdits que els que havien sigut aprovats al llarg dels dotze mesos anteriors.

Merino ha donat estes dades en una reunió amb el president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Vicente Nomdedéu, i la resta del seu equip directiu, en la qual també han intervingut la titular de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

"És d'apreciar l'esforç que s'ha fet per a agilitzar la concessió de les ajudes", ha destacat Ruth Merino, qui ha recordat que l'elevat percentatge d'operacions aprovades l'últim mes demostra el compromís adquirit pel Consell d'accelerar la tramitació d'estes operacions per part de l'IVF.

"Ho vam dir, ens hem posat a això i ho hem fet", ha incidit la responsable d'Hisenda després de recordar el compromís adquirit pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, de millorar les condicions de finançament al sector ceràmic amb un augment de deu punts en el tram bonificat de les quatre línies de crèdit específiques de l'IVF.

Per part seua, el director general de l'IVF, Enrique Montes, ha destacat que eixe augment del Tram No Reembossable (TNR) suposa una "millora substancial" de les condicions de finançament. Com a exemple, ha ressaltat que l'ajuda directa en el cas d'una de les operacions aprovades recentment per valor de 5 milions d'euros s'eleva a 500.000 euros.

A més de les deu operacions aprovades durant l'últim mes, en concret des del passat 13 de setembre, Enrique Montes ha anunciat als responsables de Ascer que en l'actualitat hi ha altres deu operacions en estudi que el director de l'IVF s'ha compromés a agilitzar per a donar-los resposta "en terminis raonables".

Millores en infraestructures i nou impuls a Cevisama

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha destacat que per a este Consell "és prioritari que el clúster ceràmic siga cada vegada més competitiu. Per això, impulsarem millores en les connexions d'Onda, l'Alcora i Vila-real amb Castelló". L'objectiu de la Conselleria -ha assenyalat- "és facilitar la connectivitat de la indústria ceràmica amb la resta dels sectors productius a través dels grans eixos viaris del Corredor del Mediterrani, la futura estació intermodal i el Port de Castelló.

"Volem que PortCastelló siga el port de referència i l'eixida natural de grans mercaderies per al sector ceràmic, no sols de matèries primeres, sinó també per a l'eixida de producte acabat", ha indicat Pradas.

Així mateix, la responsable de Medi Ambient ha avançat que "s'agilitzarà el procediment de les Autoritzacions Ambientals Integrades, de les quals depenen moltes inversions de sectors estratègics de la província".

Finalment, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha manifestat que la Generalitat estudiarà la possibilitat d'obrir una línia específica d'ajudes als procediments legals contra el dúmping que el sector manté oberts a Europa i als Estats Units, i que suposen "uns costos altíssims per a la patronal". La Generalitat buscarà la fórmula per a articular a través del *Ivace esta subvenció i alleujar part de la càrrega d'estos procediments, "que a més són fonamentals per a les exportacions valencianes".

També ha destacat la voluntat del Govern valencià de donar un nou impuls a Cevisama, la fira del sector ceràmic que és la principal cita per a Fira València i que "ha de respondre a les demandes concretes de l'actual moment econòmic". Montes ha manifestat la seua intenció de reactivar el comité organitzador del certamen perquè, amb el suport de l'Ajuntament de València, es puguen establir les línies estratègiques a seguir en les pròximes edicions.