DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

Carlos Mazón triplica l'ajuda financera al sector ceràmic en les línies de l'IVF

Carlos Mazón triplica l'ajuda financera al sector ceràmic en les línies de l'IVF

 

    • S'augmentaran entre 12 i 15 milions d'euros les ajudes a fons perdut de les línies bonificades de l'IVF, la qual cosa suposa incrementar en 10 punts addicionals el tram no reembossable, per a les empreses del sector ceràmic
    • Tindrà efecte retroactiu i permetrà realitzar entre 40 i 50 noves operacions creditícies en l'últim trimestre d'enguany
    • El president destaca que esta mesura excepcional i exprés respon a les necessitats del sector i "agilitzarà i flexibilitzarà" els tràmits perquè els 120 milions disponibles en l'IVF arriben a les empreses del sector per a donar suport a la seua activitat i impulsar la seua competitivitat
    • El cap del Consell exigix al govern central un canvi en la legislació que permeta augmentar el suport a les empreses ceràmiques

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat una mesura excepcional i exprés de suport extraordinari per al sector ceràmic que duplicarà, i fins i tot triplicarà, la part no reembossable en les diferents línies de suport creditici de l'Institut Valencià de Finances (IVF).

Amb esta mesura s'augmentaran entre 12 i 15 milions d'euros les ajudes a fons perdut en estes línies bonificades. Es tracta d'una millora de les condicions per a respondre a les necessitats del sector ceràmic que "agilitzaran i flexibilitzaran" els tràmits i que, a més, tindran efecte retroactiu.

Així ho ha donat a conéixer en el transcurs de la visita a la fira internacional del taulell ceràmic i mobiliari de bany Cersaie que s'està celebrant a Bolonya, en la qual participen 152 empreses espanyoles, de les quals 140 pertanyen a la Comunitat Valenciana.

El president ha explicat que esta mesura suposa augmentar en 10 punts addicionals el tram no reembossable per a les empreses del sector ceràmic en les línies referents a Invierte Gran Empresa Industrial i Reactiva Feder, tant per als préstecs destinats a inversió com al reforç de capital circulant. A més, tindrà efecte retroactiu per a aquelles operacions de crèdit que ja ha concedit la Generalitat.

Així, la línia circulant Reactiva Feder passarà del 12 % al 22 %, mentre que la inversió Reactiva Feder passa del 20 al 30 % En el cas de Gran Empresa Industrial, el préstec circulant passarà del 5 al 15 % i el d'inversió del 10 al 20 %. Totes les operacions hauran de tancar-se abans del 31 de desembre en ser ajudes subjectes al marc temporal europeu.

L'objectiu, segons ha assenyalat el president, és "d'ací a cap d'any poder autoritzar, simplificar i abordar tres i quatre vegades més de les operacions creditícies que s'han donat en este any i mig ja que tan sols se n'han produït 11". Així, la iniciativa estima tancar entre 40 i 50 operacions en l'últim trimestre de 2023.  

Carlos Mazón ha manifestat la seua voluntat política que els 120 milions disponibles en l'IVF a la disposició del sector per a estes operacions arriben a les empreses per a donar suport a la seua activitat i impulsar la seua competitivitat.

En la seua intervenció, Carlos Mazón ha explicat que a més de l'ampliació del capital no reembossable, la Generalitat plantejarà un canvi en la tramitació de les ajudes que permeta agilitzar els tràmits i facilitar l'accés de les empreses a les línies de finançament de l'IVF.

Pla de protecció i promoció del producte ceràmic

En el certamen, Carlos Mazón ha denunciat la falta del suport del govern central al sector de la ceràmica i ha reivindicat un canvi en la legislació actual que possibilite a les empreses rebre un major suport dirigit a suportar els increments del preu de l'energia i de les matèries primeres, a ampliar la seua competitivitat i a mantindre l'ocupació, igual que reben les empreses d'altres països europeus.

"Els temps en els quals la Generalitat Valenciana mirava un altre costat quan ens quedàvem sense el suport del govern d'Espanya s'han acabat", ha subratllat.

Per això, ha manifestat el compromís de la Generalitat per posar en marxa noves mesures i reformar algunes de les línies que estan en marxa, com la línia de crèdits "que són insuficients, crèdits que venen sent mal gestionats, que no estan simplificant, que estan sent molt tardans i que poc menys que amb comptagotes", ha conclòs.