DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

Arcadi España: "L'IVF ha finançat en 2022 projectes a València per valor de 30 milions d'euros"

Arcadi España: "L'IVF ha finançat en 2022 projectes a València per valor de 30 milions d'euros"

 

  • A través d'aquest acord el consistori aporta fins a 1 milió d'euros per a cobrir el tram bonificat dels préstecs de persones autònomes i pimes de la ciutat que atorga la Generalitat
  • La jornada de presentació d'aquest conveni ha comptat amb la participació de Innsomia Accelerator i la Fundació Asindown, beneficiàries de préstecs bonificats sobre la base d'aquesta col·laboració

 

02-02-2023.- El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que la col·laboració entre la Generalitat, a través de l'IVF, i l'Ajuntament de València per a la concessió de préstecs bonificats a pimes i persones autònomes ha permés augmentar el suport financer a les empreses de la ciutat, "la qual cosa demostra que la col·laboració de les administracions permet multiplicar els recursos i beneficiar de manera directa als ciutadans".

De fet, tal com ha explicat Arcadi España, "en 2022 es van comptabilitzar 140 operacions finançades a la ciutat de València per part de l'IVF per valor de 30 milions d'euros", i ha afegit que "només des de la signatura del conveni el 16 de desembre ja s'han registrat més de 22 operacions per valor de 4 milions d'euros i tenim 22,5 milions en tramitació, la qual cosa posa de manifest l'interés que han despertat aquests productes en el teixit productiu de la ciutat".

En aquesta línia, Arcadi España ha reiterat "la importància de la col·laboració, que ha permés fer més atractiu per al teixit productiu valencià aquestes línies de finançament ordinàries de l'IVF, que han vist millorades les seues condicions de finançament pels recursos addicionals aportats per l'Ajuntament de València", ha indicat el responsable dels comptes públics.

"A més -ha continuat el conseller- aquest acord de cofinançament d'operacions atorgades per l'IVF contribueix al desenvolupament del teixit econòmic de la ciutat i, per damunt de tot, permet crear oportunitats per al creixement de l'activitat econòmica, l'ocupació i el benestar de la societat en el seu conjunt".

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la jornada ‘Finançament atorgat a l'empara del conveni IVF-Ajuntament de València', dirigida a persones autònomes i pimes de la ciutat de València. En l'acte també han participat el director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca; la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

Així mateix, han intervingut representants de l'empresa Insomnia Accelerator i de la Fundació Asindown, que han oferit el seu testimoniatge com a beneficiàries d'aquests préstecs bonificats.

Arcadi España ha indicat que aquestes ajudes es destinaran "a les pimes i persones autònomes que tenen el seu domicili social en el terme municipal de València o que desenvolupen la major part de la seua activitat productiva o de prestació de serveis en aquest terme municipal".

Així, -ha apuntat el responsable de les finances valencianes-, "volem facilitar que les pimes i persones autònomes que resulten beneficiàries puguen finançar necessitats estructurals d'inversió que repercuteixen en el manteniment i foment de l'ocupació", i ha afegit que l'Ajuntament de València i la Generalitat "estarem sempre al costat de les persones, empreses i autònoms que pitjor l'estan passant i que necessiten aqueix suport financer en unes bones condicions que només ofereix la Generalitat".

En aquest sentit, Arcadi España ha assenyalat que l'Ajuntament de València "és el primer consistori de la Comunitat que signa un conveni amb l'IVF. Anem pel bon camí de fer els que ens toca a les administracions públiques, que és ajudar a famílies, empreses i autònoms".

En virtut d'aquest conveni, l'Ajuntament de València destina un milió d'euros amb el qual es cobreix el tram bonificat dels préstecs atorgats per l'IVF a operacions amb seu a la ciutat. D'aquesta manera, l'IVF cobreix el tram reembossable de l'operació mentre que amb els recursos aportats per l'Ajuntament es cobreix el tram no reembossable. Així, el titular d'Hisenda ha indicat que aquests préstecs "són un producte molt demandat i un instrument financer públic necessari per a arribar on no arriba la banca privada".

"És una col·laboració molt bona entre l'Ajuntament de València i la Generalitat per a reforçar el paper que tenen les institucions financeres en el teixit no sols econòmic i empresarial sinó també en el teixit social de la ciutat. Són moments en què estan pujant els tipus d'interés i són moments en els quals les administracions col·laborem per a facilitar aqueix finançament tan necessari de les nostres empreses i del sector social", ha apuntat el conseller.

Arcadi España ha reivindicat durant la seua intervenció que la Generalitat "avança i un sector públic que avança és una administració activa, que escolta, que està on estan els problemes d'autònoms i empreses. Una administració que assumeix riscos i emprén, i aquesta sinergia entre administracions és fonamental".

Suport al teixit innovador i a l'emprenedoria

El conseller d'Hisenda ha posat també en valor el suport que presta la Generalitat a l'ecosistema emprenedor valencià, actuant com a motor de nous projectes i foment de la R+D+i des de la col·laboració públic-privada

"A través de la línia de finançament específic per a startups de l'IVF, dotada amb 6 milions d'euros, s'impulsa el creixement d'empreses de recent creació i es fomenta la inversió d'inversors privats en projectes innovadors per a la Comunitat Valenciana", ha destacat el conseller.

El Consell ja ha aprovat operacions per import de 85 milions d'euros a 204 empreses innovadores, i incrementarà la quantia en més de 75 milions d'euros gràcies als recursos europeus.