El Director General
T'interessa
DESTACATS
Actualitat
Ruth Merino assenyala que el nou instrument de capital de risc de l’IVF permetrà injectar més de 50 milions en projectes empresarials sostenibles de la Comunitat Valenciana
Ruth Merino assenyala que el nou instrument de capital de risc de l'IVF permetrà injectar més de 50 milions en projectes empresarials sostenibles de la Comunitat Valenciana
- Este nou instrument de capital, que es publicarà en les pròximes setmanes, es nodrix de 25,4 milions d'euros provinents del FEDER 2021-2027
- L'IVF ha mantingut contacte amb 40 gestores de capital de risc que han mostrat el seu interés a participar en este instrument
- La consellera d'Hisenda inaugura el III Congrés ADVANCE/R+S: ‘Sostenibilitat 360º: en el cor del negoci', organitzat pel Club d'Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana
12-06-2024.- La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha destacat que l'Institut Valencià de Finances (IVF) publicarà en les pròximes setmanes la convocatòria d'un nou instrument de capital de risc per al creixement sostenible que permetrà "generar almenys 50 milions en inversions en empreses valencianes que promoguen projectes sostenibles".
En este sentit, Ruth Merino ha detallat que, per a poder optar a este instrument financer, dotat amb 25,4 milions d'euros de fons FEDER 2021-2027, l'IVF se centrarà "en el finançament de projectes d'impacte social i ambiental, així com en projectes relacionats amb la transferència tecnològica des de les universitats i centres d'innovació al món empresarial".
Així mateix, la consellera ha apuntat que de moment des de l'IVF s'ha mantingut contacte amb prop de 40 gestores de capital de risc "que han mostrat el seu interés a participar. Esta xifra fins i tot supera la del nombre d'entitats de capital de risc que s'han presentat a l'última convocatòria de l'ICO la qual cosa demostra que l'IVF s'ha convertit en un referent en el sector i que despertem el mateix interés que este instrument financer nacional".
Ruth Merino ha fet estes declaracions durant la inauguració del III Congrés ADVANCE/R+S: ‘Sostenibilitat 360º: en el cor del negoci', en el qual s'han donat cita empreses, administracions públiques, el tercer sector i altres grups d'interés per a analitzar els reptes que planteja el canvi de model cap a un món més respectuós amb les persones i el planeta.
La responsable de les finances valencianes també ha subratllat durant la seua intervenció que la Comunitat "és la primera regió d'Europa que disposa d'un registre d'entitats socialment responsables, que ja compta amb 60 entitats associades".
En este sentit, Merino ha explicat que el Consell ha fet un canvi normatiu en el decret que regula este registre amb l'objectiu "d'incloure un enfocament més realista i possibilista en els criteris de selecció per a donar accés a més empreses, anticipar-nos a les exigències que puga determinar la UE amb la finalitat d'estar alineats amb la normativa en sostenibilitat i amb les exigències dels mercats, així com simplificar el procediment i la ferramenta en línia d'autobaremació per a fer-la més efectiva".
La titular d'Hisenda ha aprofitat per a transmetre el seu suport al sector "perquè compartim la nova visió en l'economia de l'empresa en què la responsabilitat social corporativa està en el mapa de decisions i som conscients que això requerix inversió, té un cost i suposa un esforç".
"Volem resituar les empreses en el lloc que mereixen perquè són un instrument essencial per a la societat i, per tant, davant d'un model vinculat a les exigències amb gravàmens, este Consell aposta per una gestió eficaç i eficient d'aquells mecanismes que afavorixen el creixement econòmic, alhora que aspiren a aconseguir l'equilibri entre el pla social, econòmic i ambiental", ha assenyalat Ruth Merino.
Objectius del congrés
La tercera edició d'esta convenció, que s'ha celebrat en l'edifici Biohub VLV de la Marina, s'ha centrat a reflexionar sobre les principals tendències en l'àmbit ambiental, social i de bon govern corporatiu, que permetran anticipar-se als futurs reptes, estar a l'avantguarda de les diferents temàtiques i accelerar així la transformació sostenible.
Este esdeveniment representa una oportunitat per a continuar promovent un diàleg constructiu sobre la implementació de la sostenibilitat en l'àmbit empresarial, impulsant un canvi positiu en les nostres comunitats i en el món.
A més, s'han plantejat les tendències actuals en matèria normativa, innovació o intel·ligència artificial que presenten grans oportunitats en el context empresarial actual.
De la mateixa manera, s'han intercanviat idees, estratègies i millors pràctiques amb el propòsit de fomentar la innovació i les aliances, i s'ha situat la sostenibilitat com un factor clau per al creixement i la competitivitat empresarial, amb la finalitat d'inspirar les empreses a desenvolupar pràctiques que estimulen el progrés econòmic, social i ambiental.
El Club d'Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana (CE/R+S) és el primer cercle empresarial autonòmic a Espanya i únic de la regió amb el propòsit de liderar la transformació del teixit econòmic valencià cap a la sostenibilitat.
Està integrat per vora 40 empreses representatives i s'ha convertit en la plataforma de referència per a generar i difondre coneixement sobre el desenvolupament i el creixement sostenible.