Fons de Fons

Actualitat

« Ves enrere

Ximo Puig anuncia una nova línia de finançament conjunt entre l'IVF i CaixaBank per a impulsar inversions empresarials a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig anuncia una nova línia de finançament conjunt entre l'IVF i CaixaBank per a impulsar inversions empresarials a la Comunitat Valenciana

 

- El president destaca que la Generalitat "ha recuperat el paper que fa com a motor públic de l'economia" després de la signatura del conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Finances i l'entitat financera


- Les dues entitats cofinançaran al 50 % projectes empresarials que contribuïsquen a incrementar la competitivitat i a dinamitzar el mercat de treball

 

València (06-02-2019). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que es posa en marxa una nova línia de finançament conjunt entre l'Institut Valencià de Finances (IVF) i CaixaBank per a impulsar projectes d'inversió empresarial a la Comunitat Valenciana. Ximo Puig ha destacat que la Generalitat "ha recuperat en aquesta legislatura el paper que fa com a motor públic de l'economia valenciana, un paper que va abandonar en l'anterior etapa, a fi d'impulsar les actuacions generadores d'ocupació i riquesa".

El titular de la Generalitat, acompanyat pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, i president de l'IVF, Vicent Soler, ha presidit aquest dimarts la signatura del conveni de col·laboració entre el director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, mitjançant el qual es crea aquesta nova línia de finançament conjunt per a potenciar iniciatives empresarials en territori valencià.

Les dues entitats cofinançaran al 50 % aquestes operacions mitjançant préstecs a partir de 350.000 euros, i compartiran en la mateixa proporció el risc i les garanties aportades per l'empresa beneficiària del crèdit. El termini d'aquestes operacions podrà ser de fins a deu anys, amb un màxim de dos anys de carència.

El president de la Generalitat ha destacat la importància de la col·laboració publicoprivada com a via per al desenvolupament d'accions que poden "aportar beneficis molt positius a la societat valenciana, i aquesta nova línia de finançament n'és una bona prova".

"Si aportem recursos des de tots els àmbits podem contribuir a generar nous productes financers que contribuïsquen al creixement i la creació d'ocupació a la Comunitat Valenciana", ha explicat Ximo Puig.

Destinada a sectors prioritaris

Per la seua banda, el director general de l'IVF ha destacat que "aquest suport financer es dirigeix de manera especial als sectors considerats prioritaris per al desenvolupament econòmic valencià, com ara la innovació o les noves tecnologies, aspectes fonamentals per a millorar la competitivitat de les empreses valencianes".

Després de signar l'acord de col·laboració entre aquestes dues entitats, el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha manifestat que el treball conjunt de les dues institucions "ajudarà a consolidar una reactivació de l'economia, cada dia més palpable a través del finançament de projectes i inversions empresarials en l'àmbit de la nostra comunitat". Des de CaixaBank, ha afirmat, "tenim el compromís de donar suport i resposta a les peticions solvents de finançament, i contribuir d'aquesta manera a la dinamització de l'activitat productiva i del mercat de treball".

A més, per a Costa és "fonamental el compromís de CaixaBank amb l'esperit d'internacionalització i innovació de les empreses, factors que ajudaran a la diversificació i a l'evolució positiva de les exportacions. Les empreses trobaran en CaixaBank l'experiència i el suport constant dels nostres gestors especialitzats, que proporcionaran una atenció personalitzada per a una adequada gestió del dia a dia", ha conclòs el director territorial de l'entitat financera.

Condicions de la nova línia de finançament

Tal com ha quedat recollit en l'acord subscrit ahir entre l'Institut Valencià de Finances i CaixaBank, podran accedir a aquesta línia de finançament les petites i mitjanes empreses que tinguen entre 10 i 250 treballadors, i també empreses de capitalització mitjana ('midcaps') amb un màxim de 3.000 treballadors, sempre que tinguen seu social o operativa a la Comunitat Valenciana.

A aquestes operacions s'aplicarà un tipus d'interés variable, d'Euribor a 12 mesos, més un diferencial que s'establirà per a cada cas després que s'estudie l'operació. En aquest sentit cal assenyalar que l'estudi i l'aprovació de cada sol·licitud de finançament correspondrà a cada una de les parts, que analitzaran les sol·licituds basant-se en els criteris i condicions de risc. Tant l'IVF com CaixaBank seran sobiranes pel que fa a la presa de decisions, per la qual cosa l'aprovació d'una operació per part d'una de les entitats no obliga a una posició favorable per part de l'altre finançador.