DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat i Marie Claire formalitzen un préstec de 12 milions d'euros 'per a garantir la liquiditat i viabilitat de l'empresa'

La Generalitat i Marie Claire formalitzen un préstec de 12 milions d'euros 'per a garantir la liquiditat i viabilitat de l'empresa'

 

- Arcadi España i el director de l'IVF han mantingut una reunió amb la direcció de Marie Claire per a conéixer les noves línies de negoci de l'empresa
- Marie Claire ha arribat a un acord amb la revista de moda del mateix nom per a poder comercialitzar amb la seua marca a Europa, alguna cosa que fins al moment no era possible i potenciarà l'ecommerce i la venda 'en línia'

 

15-06-2022.- La Generalitat i l'empresa Marie Claire han formalitzat l'operació de finançament per valor de 12 milions d'euros aprovada en el marc del Fons Valencià de Resiliència per a empreses estratègiques que s'han vist afectades per la crisi.

 
Després de la signatura davant notari d'aquesta operació de finançament, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha mantingut una trobada amb representants de la companyia tèxtil per a traslladar-los el suport de la Generalitat al projecte, que permetrà mantindre l'activitat d'aquesta empresa centenària en una zona en risc de despoblació com és l'Alt Maestrat, així com l'ocupació dels seus treballadors i treballadores.
 
Arcadi España ha destacat que "aquesta injecció de liquiditat a l'empresa castellonenca permetrà la continuïtat d'una empresa històrica fundada en 1907, de gran tradició a les comarques de l'interior de Castelló, i que dona treball a una plantilla de més de 300 empleats, la qual cosa la converteix en essencial per al manteniment de l'economia i l'ocupació a la comarca de L'Alt Maestrat on se situa".
 
Com ha explicat el conseller Espanya, aquesta operació "permetrà a Marie Claire cobrir en part les pèrdues que ha tingut a conseqüència de la baixada de l'activitat registrada en els últims anys, a causa de la pandèmia". "L'objectiu de la Generalitat és estar quan i on es necessita, i atendre les necessitats que en moments puntuals puguen sorgir a les persones autònomes i societats valencianes com a fruit de la conjuntura econòmica travessada", ha afegit.
 
Condicions especials
 
Tal com ha apuntat el responsable d'Hisenda, el contracte subscrit entre la Generalitat i Marie Claire contempla una sèrie d'obligacions per a l'empresa castellonenca com el compromís de mantindre la seua activitat fins que es complisca el termini en què s'extingisca l'operació de préstec i, a més, situar-se a la comarca de Vilafranca del Cid, al mateix temps que ha d'assegurar i promoure el manteniment de l'ocupació en la zona.
 
A més, en cas d'iniciar un expedient de regulació d'ocupació, així com en cas d'externalitzar part o totalment la seua activitat fora de la comarca, amb l'obertura de nous centres de treball, l'empresa haurà de sol·licitar l'autorització prèvia de l'IVF.
 
Igualment, haurà de complir amb el pla de viabilitat presentat per a la concessió de les operacions de finançament aprovades i presentar davant l'IVF quanta informació financera es requerisca sobre els seus comptes anuals, balanços de situació o qualsevol altra informació requerida de manera periòdica que permeta fer seguiment de la seua situació econòmica.
 
Foment de nous mercats i venda 'en línia'
 
L'equip directiu de Marie Claire ha traslladat també al conseller d'Hisenda els seus plans de reestructuració comercial "amb l'objectiu de millorar el posicionament de marca i el seu reconeixement a nivell nacional i, especialment, a nivell internacional". De fet, l'empresa castellonenca ha aconseguit un acord amb la Revista de moda Marie Claire sobre la base del qual la companyia tèxtil podrà començar a comercialitzar a Europa amb la seua pròpia marca.
 
A més, la companyia ha iniciat noves línies de negoci de roba esportiva i de bany, llançarà nous punts de venda i embalatge, i a més potenciarà nous canals de venda, incloent la potenciació del canal en línia mitjançant el posicionament en els principals marketplaces com Amazon.
 
"Tot això contribuirà a millorar el seu negoci i fomentar la seua activitat, rellançant i modernitzant una companyia històrica i estratègica en la Comunitat", ha assegurat Arcadi España.