DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat posa en marxa ‘iai@ connectat’, formació en competències digitals per a majors

La Generalitat posa en marxa ‘iai@ connectat', formació en competències digitals per a majors

 

 

  • Aquests cursos s'estructuren en tres mòduls centrats en ciberseguretat, signatura electrònica i banca digital
  • Arcadi España: "Volem que aquest col·lectiu puga integrar-se digitalment i se senta amb més seguretat quan faça les seues gestions en línia"

 

07-09-2022.- 

La Generalitat posa en marxa el programa ‘iai@ connectat', que està dirigit concretament a les persones majors amb la finalitat d'ensenyar-los les competències digitals bàsiques per a la realització de tràmits bancaris i administratius en línia, així com guiar-los en el maneig d'aplicacions.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat durant la reunió de treball que ha mantingut junt amb el director de l'IVF, Manuel Illueca, i el catedràtic de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, per a abordar els cursos per a formar persones majors en competències digitals, que la Generalitat "pretén oferir una formació presencial i individualitzada perquè aquest col·lectiu puga integrar-se digitalment i se senta amb més seguretat a l'hora de fer els seus tràmits en línia".

En aquest sentit, Arcadi España ha explicat que una de les prioritats d'aquest Consell és "donar suport, ajudar i protegir les persones més vulnerables i especialment els majors. Hem de garantir que aquest col·lectiu reba un tracte personalitzat i que se senta ben tractat perquè estem obligats a respondre a les necessitats de les persones que habiten a la Comunitat Valenciana".

El responsable d'Hisenda també ha apuntat que "estem en deute amb les persones majors, hem de tornar-los tot el que aporten o han aportat a la societat, i per això l'Administració ha d'adaptar-se a les seues necessitats i no al revés".

En concret, les accions formatives són supervisades per l'IVF, i s'estructuren en tres mòduls centrats en signatura electrònica, ciberseguretat i banca digital.

El mòdul de signatura electrònica té per objecte informar de forma teòrica i pràctica les persones majors dels avantatges de disposar de signatura electrònica per a fer qualsevol tipus de gestió amb les diferents administracions. Així, es pretén que comprenguen, entre altres aspectes, els beneficis tant en termes de temps com de desplaçaments.

Per la seua banda, el mòdul de ciberseguretat aporta informació a aquest col·lectiu sobre les estafes virtuals més comunes i els ofereix directrius perquè puguen detectar possibles situacions d'una potencial estafa, alhora que els oferirà informació per a evitar que donen informació personal als estafadors.

Quant al mòdul de banca digital, s'ajuda les persones majors a fer operacions bancàries com per exemple consulta de moviments, transferències, descàrrega de justificants, anul·lació de rebuts o Bizum.