DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat participa en l'esdeveniment 'VLC Startup Market' per a donar a conéixer les ajudes de l'IVF

La Generalitat participa en l'esdeveniment 'VLC Startup Market' per a donar a conéixer les ajudes de l'IVF


 * L'Institut disposa d'una línia de finançament específic per a aquest tipus d'empreses que prioritza projectes amb alt potencial d'innovació

*  Arcadi España: "La Generalitat s'ha consolidat com una administració emprenedora, que impulsa la creació d'ocupació i la I+D+i des de la col·laboració públic-privada"

 

15/10/2022.- La Generalitat Valenciana participa en l'actual edició de 'VLC Startup Market', un espai de trobada empresarial impulsada per la fundació València Activa, en el qual donarà a conéixer les ajudes i línies de finançament del Institut Valencià de Finances (IVF), dirigides especialment a projectes d'emprenedoria centrats en les noves tecnologies.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic i president de l'IVF, Arcadi España, ha realitzat una presentació durant el certamen en la qual ha exposat, entre altres aspectes, la nova línia de finançament específic per a startups de l'IVF, "que prioritza projectes amb un alt potencial d'innovació i que compta amb una dotació global de 6 milions d'euros".

"Aquests préstecs participatius – ha explicat – estan dissenyats amb la col·laboració de capital privat, de manera que la Generalitat actua com a motor de nous projectes, al mateix temps que impulsa la participació en startups valencianes d'altres inversors".

"La iniciativa exemplifica l'acció d'una Generalitat emprenedora, que escolta les persones que volen posar en marxa un negoci i a aquells que treballen per compte propi, que dialoga i que els ofereix les eines necessàries per a materialitzar els seus projectes, de manera que contribuïsquen a impulsar la generació d'ocupació i el creixement de l'economia en la Comunitat Valenciana".

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a 'VLC Startup Market' al costat del director general de l'IVF, Manuel Illueca. Allí, l'Institut ha disposat un estand informatiu en la zona d'expositors, on *startups de la ciutat de València i d'Espanya donen aquests dies a conéixer els seus productes i serveis.

"Es tracta d'una important acció de visibilització, sobretot per als projectes locals, que tenen l'oportunitat de presentar-se a inversors nacionals, internacionals i al públic en general, en un dels espais més concorreguts de la ciutat", ha apuntat el conseller d'Hisenda.

"L'ecosistema valencià de *startups és molt actiu i cada vegada són més els projectes que coneixem que es posen en marxa i que arriben molt lluny. Ara, gràcies a esdeveniments com aquest es fa possible que tota la ciutadania participe i conega aquests nous serveis i activitats que ofereixen empreses valencianes", ha assenyalat Arcadi España, qui ha elogiat la iniciativa posada en marxa per València Activa.

Enguany té lloc la quarta edició de 'VLC Startup Market', la primera en la qual participa la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic. A més de la zona d'expositors i de l'escenari en el qual es desenvolupen taules redones i ponències, l'esdeveniment compta també amb una zona de jocs en línia i una àrea d'oci i tallers infantils per a despertar entre els més xicotets vocacions STEM, acrònim anglés utilitzat per a referir-se als termes ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (Science, technology, engineering and mathematics).