DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat ha aprovat fins a juliol 7,3 milions d'euros per a potenciar l'emprenedoria i les ‘startups' de la Comunitat Valenciana

La Generalitat ha aprovat fins a juliol 7,3 milions d'euros per a potenciar l'emprenedoria i les ‘startups' de la Comunitat Valenciana

 

  • En els set mesos transcorreguts de 2022 s'han concedit 22 operacions a través dels diferents instruments financers dirigits a empreses de recent creació
  • "Hem aconseguit oferir una cartera de productes que abasten tota la vida de l'empresa, des dels seus orígens fins a les seues fases més madures", ha destacat el director Manuel Illueca

 

16-08-2022.- 

La Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF), ha aprovat des que va començar l'exercici 2022 un total de 22 operacions dirigides a fomentar l'emprenedoria i donar suport a les ‘startups' (empreses emergents) a la Comunitat Valenciana, per un muntant total de 7,3 milions d'euros.

El director general de l'IVF, Manuel Illueca, ha destacat l'important paper que exerceix aquest organisme com a finançador de noves iniciatives empresarials que sorgeixen a la Comunitat Valenciana i ha insistit en el fet que "som una terra que destaca per la seua elevada taxa d'innovació disruptiva, per la qual cosa des de la Generalitat donarem sempre suport a totes les iniciatives emprenedores que ajuden a generar valor afegit al nostre teixit productiu".

D'aquesta manera, ha reconegut "l'impuls que des de l'IVF estem donant a les noves línies de suport específiques per al sector" i ha apuntat que "cada vegada més som una referència en el finançament de ‘startups' i projectes emprenedors perquè apostem decididament per garantir el finançament a projectes sense trajectòria empresarial en condicions molt avantatjoses", ha apuntat Manuel Illueca.

De fet, la Conselleria d'Hisenda, a través de l'IVF, compta ja en la seua cartera de productes financers "amb línies que cobreixen totes les etapes de la vida de l'empresa, amb condicions específiques tant per a les que estan en els seus inicis com fins a les fases més madures".

Així, entre els productes financers que ha oferit l'IVF durant els set primers mesos de 2022 destinats a empreses de recent creació, es troben els préstecs subordinats disruptius i els préstecs participatius, als quals cal unir l'activitat desenvolupada a través dels fons de capital de risc en els quals participa l'Institut Valencià de Finances i que es gestionen per mitjà d'entitats privades.

La línia de préstecs subordinats disruptius ha tingut com a beneficiàries empreses de recent creació i alt component innovador, que han dut a terme projectes centrats en la comercialització de producte que inclouen millores tècniques d'aquest, dels seus components i materials, de programes informàtics o de disseny.

A més, aquesta línia de finançament també preveu actuacions destinades a l'expansió o consolidació de les activitats generals de l'empresa o a la realització de nous projectes, la penetració en nous mercats o noves activitats.

Durant els mesos transcorreguts de 2022 l'IVF ha aprovat un total de 7 operacions acollides a aquesta línia de finançament, a les quals s'han destinat en conjunt 5,1 milions d'euros.

Entre les empreses beneficiàries d'aquests préstecs subordinats es troben companyies com Zeleros Global, Tuvalum Sports, Mysphera, Greene Waste to Energy i Feedect Entogroup. 

Igualment, destaca la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats, línia que ha sigut recentment reeditada i que s'ha ampliat fins als 6 milions d'euros de pressupost. Aquesta línia de finançament va dirigida a empreses de nova creació amb un alt component innovador.

Durant els mesos transcorreguts de 2022 un total de 7 ‘startups' valencianes s'han beneficiat d'aquests préstecs participatius, que, a més, aporten com a gran valor la coinversió amb inversors privats, aprofitant així els avantatges de la col·laboració publicoprivada. Aquestes 7 operacions, entre les quals es troben companyies com Suyndeno, Stayforlong, Fixme Corporate o Skroller, han rebut en conjunt finançament per import d'1,2 milions d'euros.

A aquestes xifres cal afegir les 8 operacions realitzades a través de fons de capital de risc dirigits a l'emprenedoria en els quals participa l'Institut Valencià de Finances. Es tracta dels fons THINK BIGGER - FUND I, The Lab Ventures Fund I i DRAPER B1 III, FCR-PIME. Aquestes operacions han comportat en conjunt una inversió de 926.465,71 euros.