DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat facilita finançament per valor de més de 160 milions d'euros a 'startups' valencianes

La Generalitat facilita finançament per valor de més de 160 milions d'euros a 'startups' valencianes


 * El Consell ja ha aprovat operacions per import de 85 milions d'euros a 204 empreses innovadores, i incrementarà la quantia en més de 75 milions d'euros gràcies als recursos europeus
 * El conseller d'Hisenda participa en l'esdeveniment internacional València Digital Summit 2022

 

26-10-2022.- El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha confirmat que la Generalitat incrementarà en més de 75 milions d'euros, gràcies als recursos europeus, les línies de finançament destinades a recolzar a les startups valencianes.

Aquests recursos, procedents del programa operatiu Feder 21-27, se sumen als més de 85 milions en diverses modalitats de finançament amb les quals la Generalitat ja està recolzant actualment al teixit innovador de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa les startups tindran a la seua disposició més de 160 milions d'euros en els pròxims exercicis.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la seua intervenció en el col·loqui Oportunitats de finançament públic, que s'emmarca dins de l'esdeveniment internacional València Digital Summit 2022, organitzat per l'Associació Valenciana de Startups i en el qual la conselleria d'Hisenda, a través del Institut Valencià de Finances (IVF), també participa amb un estand propi.

De fet, durant la seua intervenció el titular d'Hisenda ha mostrat "el suport decidit del Consell als emprenedors valencians" com demostra el fet que fins al mes de juny -i a través de l'IVF- el Consell ja ha concedit suport financer a més de 204 startups valencianes per un import de 85,3 milions d'euros.

"Ara amb l'augment dels recursos disponibles l'objectiu és garantir finançament públic a condicions molt avantatjoses a un major nombre d'emprenedors i de projectes empresarials innovadors perquè entenem que és fonamental ajudar per a aconseguir un alt grau de productivitat, sostenibilitat i creació d'ocupació en el nostre model productiu".

En aquest sentit, el responsable d'Hisenda ha ressaltat el "paper emprenedor de la Generalitat per a promoure iniciatives tecnològiques i innovadores que possibiliten la creació d'ocupació i la generació de riquesa en la Comunitat Valenciana".

Així mateix, Arcadi España ha posat en relleu "el compromís de la Generalitat amb la col·laboració públic-privada per a impulsar la posada en marxa de nous projectes empresarials així com per a possibilitar l'entrada d'inversors en startups valencianes".

El conseller també ha subratllat durant la seua intervenció que "cal combatre la bretxa de gènere en les startups, cal continuar reduint-la a través de l'impuls de l'emprenedoria femenina".

"La Comunitat Valenciana vol ser referència de les startups, d'aqueixes idees que volem que vinguen i es desenvolupen ací, i per a això la Generalitat i l'IVF volen ser aliats per a donar suport a aqueixos projectes innovadors que compten amb molt de talent i molt esforç", ha assenyalat Arcadi España.

Durant la trobada, s'ha mostrat com la tecnologia, la innovació i la digitalització estan construint un futur millor i per què són fonamentals per a afrontar els principals reptes socials i econòmics als quals s'enfronta actualment la societat.

Punt de trobada d'emprenedors

El Museu dels Ciències de València acull des del 24 d'octubre fins a aquest dimecres la cinquena edició del València Digital Summit 2022 (VDS2022), l'esdeveniment tecnològic internacional de l'ecosistema innovador valencià i punt de trobada anual per a emprenedors, startups, inversors, corporacions i institucions.

Sota el lema *Inspiring the Good Future, València Digital Summit analitzarà les últimes tendències tecnològiques i innovadores per a sectors estratègics de la Comunitat Valenciana. En aquesta nova edició, les persones emprenedores que participen tindran l'oportunitat de mostrar els seus projectes a més de 10.000 assistents de més de 35 països.

El programa inclou més de 300 ponències de líders internacionals i nacionals, taules redones, tallers i fòrums temàtics de líders internacionals i nacionals en sectors com a automoció, aeroespacial, construcció, ports, salut, agroalimentació o recursos humans. A més, reuneix més de 150 corporacions i més de 1.500 startups.