DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat destina en sis mesos 20,8 milions a pal·liar les conseqüències de la COVID-19 i la guerra d'Ucraïna en les empreses valencianes

La Generalitat destina en sis mesos 20,8 milions a pal·liar les conseqüències de la COVID-19 i la guerra d'Ucraïna en les empreses valencianes

 

  • L'Institut Valencià de Finances ha dotat amb 8 milions d'euros el Fons Impulsa I i amb 12 milions més el Fons Valencià de Resiliència
  • A través de la línia bonificada IVF-Afí Productes Energètics i de la línia de Préstecs participatius coronavirus s'han concedit prop de 800.000 euros

 

21-08-2022.-

L'Institut Valencià de Finances (IVF), principal instrument de finançament de la Generalitat, ha destinat durant la primera meitat de l'any 2022 un total de 20,8 milions d'euros a pal·liar les conseqüències que la crisi de la COVID-19 i la guerra d'Ucraïna estan tenint sobre les persones autònomes, pimes i grans empreses de la Comunitat Valenciana.

De fet, tal com ha confirmat el director de l'entitat, Manuel Illueca, durant 2022 l'IVF ha dotat amb 12 milions d'euros més el Fons Valencià de Resiliència, al qual s'acull la línia de finançament Fininval - Suport a empreses estratègiques afectades per la crisi de la COVID-19.

"Amb aquesta línia de finançament dirigida a empreses estratègiques que estan travessant dificultats conjunturals a conseqüència de la pandèmia, busquem dotar de recursos suficients empreses viables el potencial de les quals els permetrà recuperar la senda de creixement una vegada es consolide el panorama econòmic", ha apuntat Manuel Illueca, que, a més, ha recordat que entre els criteris que s'han de valorar hi ha també el fet que siguen empreses "que concentren en les seues instal·lacions l'ús de tota una zona o comarca".

Així, com ha explicat el director general de l'IVF, "a aquesta línia de finançament s'ha acollit l'empresa castellonenca Marie Claire, que, gràcies a aquesta injecció de liquiditat, podrà cobrir en part les pèrdues derivades de la crisi de la COVID-19, que ha suposat un descens en l'activitat i el negoci de la companyia, però que ja comença a mostrar els primers símptomes de recuperació".

"Estem parlant d'una empresa centenària, motor de l'economia i l'ocupació a les comarques de l'interior de Castelló, en concret a l'Alt Maestrat, on se situa, ja que dona treball a una plantilla de més de 300 empleats que sense el suport que l'entitat ha rebut del Consell podria haver tingut serioses dificultats", ha explicat el director general.

D'altra banda, durant la primera meitat de 2022, l'IVF també ha ampliat en 8 milions la dotació del Fons Valencià d'Impuls Empresarial - Impulsa I. Aquest fons de deute va dirigit a invertir principalment en empreses amb domicili social o seu d'activitat a la Comunitat Valenciana que acrediten excés d'endeutament o insuficiència de recursos propis, de manera que l'entrada del fons els permeta reestructurar el seu passiu financer i donar un nou impuls a la seua activitat.

Les inversions fetes a través d'aquest fons s'articulen mitjançant préstecs participatius, deute subordinat, deute preferent i deute convertible.

En aquest cas, els recursos han anat destinats a l'empresa ceràmica de Castelló, que ha rebut l'import màxim de 5 milions d'euros, i a Carnes Oliva, l'operació de les quals va ser ratificada per l'IVF per import de 3 milions d'euros. No obstant això, ja estan previstes dues noves operacions que elevaran l'import d'Impulsa per damunt dels 11 milions d'euros.

Préstecs directes IVF

Finalment, durant la primera meitat de 2022 l'Institut Valencià de Finances ha posat també en marxa la línia de finançament bonificat IVF-Afí Productes energètics, "a través de la qual les estacions de servei amb almenys un centre d'activitat en la Comunitat Valenciana han pogut accedir a avançaments per a sufragar la bonificació de 0,20 euros per litre de combustible aprovada pel Govern central, sense que per això es vera afectat el seu negoci o la seua tresoreria, per haver d'avançar aquesta quantitat".

"A través d'aquesta línia de finançament bonificat, amb vigència fins al passat 30 de juny, hem atorgat liquiditat a autònoms i pimes valencians per valor de 487.198 euros", ha indicat el director general de l'IVF.

D'altra banda, durant el primer semestre de 2022 s'ha concedit una operació de finançament a través de la línia de Préstecs participatius coronavirus per import de 300.000 euros que ha tingut com a beneficiària l'empresa alacantina Pérez Cerdá, dedicada a la fabricació de productes i modelatge plàstic.