DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

La Generalitat obrirà una seu de l'IVF a Alacant per a descentralitzar la gestió de l'activitat i arribar millor a tot el territori

La Generalitat obrirà una seu de l'IVF a Alacant per a descentralitzar la gestió de l'activitat i arribar millor a tot el territori

 

  • Les instal·lacions, que seran les primeres de l'institut fora de València, se situaran en la seu de Districte Digital, conformant un pol d'innovació al costat de les empreses tecnològiques i startups allí instal·lada
  • Arcadi España: "Quan més a prop es realitza la gestió, millor es coneixen les necessitats de cada territori
  • L'IVF ha donat suport a l'activitat de 700 empreses alacantines per import de 80 milions en 2021, consolidant-se com un "actiu públic fonamental en la creació d'ocupació", segons el conseller

 

11-08-2022.-  El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat obrirà una seu de l'Institut Valencià de Finances (IVF) a Alacant "per a descentralitzar la gestió de l'activitat d'aquest organisme i arribar millor a totes les empreses del territori".

Les noves instal·lacions, que seran les primeres de l'IVF fora de la ciutat de València, se situaran a la seu de Districte Digital, en els terrenys del complex d'Aigua Amarga, on conformaran un pol d'innovació juntament amb les empreses tecnològiques i emergents (‘startups') allí instal·lades.

"L'IVF és un actiu públic fonamental en la creació d'ocupació i el suport a les empreses i als autònoms. Ho ha sigut durant la pandèmia i ho està sent també per a fer front a l'impacte de la invasió a Ucraïna. Ara volem anar un pas més enllà i traslladar part de la seua comesa a una seu que done servei directe a les persones emprenedores de les comarques alacantines", ha explicat el titular d'Hisenda.

"Com més a prop es fa la gestió, millor es coneixen les necessitats de cada territori. El nostre objectiu és donar una atenció pública de qualitat cada vegada més personalitzada i consolidar l'IVF com un instrument útil al servei del teixit empresarial de tota la Comunitat Valenciana de nord a sud", ha explicat Arcadi España.

Arcadi España ha realitzat aquest anunci després de la reunió de treball que ha mantingut aquest dijous amb el director de l'IVF, Manuel Illueca; el director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (STPCV), Antonio Rodes, i el president executiu de l'empresa il·licitana PLD Space, Ezequiel Sánchez a les instal·lacions de Districte Digital.

Durant la trobada, el conseller ha destacat també el suport que ha estat prestant l'IVF a empreses de nova creació centrades en l'ús de noves tecnologies. Així, en els dos últims anys, l'Institut ha subvencionat un total de 10 empreses emergents alacantines per un import de 6 milions d'euros, uns diners que han permés la posada en marxa de nous projectes i línies d'inversió que han generat llocs de treball a la província.

Entre altres, l'IVF ha finançat l'activitat de l'empresa aeroespacial PLD Space, que desenvolupa des d'Elx tecnologies de llançament i coets espacials reutilitzables, amb 1,9 milions; i de Green Waste to Energy, una companyia també il·licitana que processa residus transformant-los per a generar energia neta, gas renovable i altres productes d'alt valor afegit, que ha rebut 2 milions.

"El teixit industrial de la Comunitat Valenciana destaca per la gran diversificació sectorial de les seues empreses, amb una economia oberta i una clara orientació als mercats internacionals. Això queda especialment palés a Alacant, una terra amb una gran vocació emprenedora on ha florit un important ecosistema innovador", ha indicat el conseller.

80 milions per a 700 empreses alacantines

Arcadi España ha explicat que mentre que en 2015 l'IVF no va concedir cap operació de finançament, en 2021 l'Institut va atorgar finançament a un total de 2.800 empreses i persones autònomes de la Comunitat Valenciana per valor de 321 milions.

Del total d'operacions que ha finançat l'IVF a la Comunitat Valenciana, el 24,5 % es corresponen a la província d'Alacant. Així, l'institut ha donat suport a més de 700 empreses alacantines per import de més de 80 milions d'euros en 2021.

Des de l'inici de 2022, ja s'han concedit més de 300 operacions de finançament per import de 221 milions d'euros, dels quals 70,74 milions corresponen a Alacant, xifra que suposa el 32 % del total.

En els últims anys des de l'IVF s'ha apostat per "mesures econòmiques anticícliques i correctores", especialment dirigides a donar suport a pimes, empreses emergents, emprenedors, economia social, projectes de sostenibilitat mediambiental i iniciatives estratègiques per a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, les línies de l'IVF han finançat l'activitat d'empreses industrials, grans cadenes hoteleres, xicotets negocis de persones autònomes, i empreses familiars i tradicionals, ja que tots ells han patit especialment les conseqüències de les crisis que s'han succeït, ha indicat Arcadi España.