DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

Forinvest s’expandeix per primera vegada a tota la Comunitat Valenciana i celebrarà el seu certamen anual de manera presencial a les tres províncies

Forinvest s'expandeix per primera vegada a tota la Comunitat Valenciana i celebrarà el seu certamen anual de manera presencial a les tres províncies

 

 

  • El certamen financer i empresarial de referència nacional recupera les dates habituals i es tornarà a celebrar de manera presencial en el primer trimestre de 2023 a València i, per primera vegada, a Alacant i Castelló
  • Arcadi España subratlla la importància de "vertebrar financerament" tot el territori

 

04-01-2023.- El Certamen Internacional de les Finances, Forinvest, s'expandirà per primera vegada, en els 16 anys d'història que té, a tota la Comunitat Valenciana amb conferències i esdeveniments presencials a les tres capitals de província, tal com ha confirmat aquest dimecres el president del certamen, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, després de la reunió del Comité Organitzador 2023.

El responsable de les finances autonòmiques ha revelat com a principal novetat per a aquesta edició "l'eixida de València d'aquest certamen de referència nacional i internacional en l'àmbit de les finances i les assegurances, i l'acostament que fa a tot l'àmbit empresarial i el teixit productiu, amb esdeveniments, jornades i conferències de temàtica àmplia a les tres capitals de província, perquè un dels nostres reptes ha de ser que el certamen siga cada vegada més útil al total de l'economia".

D'aquesta manera, el Comité ha acordat que el nou format de Forinvest arranque a Alacant a Casa Mediterrani, amb la col·laboració de Districte Digital, durant la jornada del 8 de febrer; que posteriorment tinga lloc en Fira València, entre el 8 i 9 de març i, a la fi d'aquest mateix mes, el dia 28, concloga a la Cambra de Comerç de Castelló.

A més, i com ja és tradicional, la nit del 7 de març, Forinvest celebrarà, un any més, l'habitual Nit de les Finances, que reuneix en cada edició els agents i les personalitats més rellevants del sector en l'àmbit autonòmic, nacional i internacional.

L'anunci l'ha fet el president del certamen, Arcadi España, després de la reunió que ha mantingut a la seu del Consell a Alacant amb la nova directora de Forinvest, María José Puigcerver; el vicepresident del certamen, Manuel Illueca, i el secretari general de Casa Mediterrani, Manuel Molina.

Renovació del 90 % de l'aparador firal i nous esdeveniments

Amb la plena normalitat firal ja i amb l'èxit que va suposar el retorn a la presencialitat en l'última edició, Forinvest ha iniciat els preparatius per a la pròxima convocatòria de 2023. Per a fer-ho, tornarà a comptar amb pràcticament totes les firmes de referència en el sector bancari i assegurador, que han confirmat la participació en la cita de l'any que ve en un percentatge de renovació de l'aparador comercial pròxim al 90 %.

"No obstant això, el nostre objectiu és actualitzar el cartell i incloure-hi novetats que avancen en l'augment de la internalització del sector; més presència de dones, en un àmbit majoritàriament gestionat per homes en els llocs d'alta responsabilitat, i on tinga també cabuda l'intercanvi d'experiències entre empresaris, persones autònomes i emprenedors als quals Forinvest els haja servit d'ajuda", ha apuntat Arcadi España.

España ha remarcat que "necessitem fires que, a més de ser referència, siguen útils. Certàmens que no tinguen una mirada endogàmica, sinó que es projecten cap a l'exterior, al conjunt de la societat, i on els centres universitaris compten també amb un paper fonamental".

De fet, Forinvest també ha iniciat ja el disseny del seu programa de conferències en el qual en cada edició participen les ments més inspiradores del moment en diversos àmbits com el tecnològic, el financer, l'assessoria, les finances personals o l'estratègia econòmica.

Més de 80 milions d'euros per a la província d'Alacant

En les seues declaracions als mitjans, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha fet balanç de l'activitat de l'Institut Valencià de Finances (IVF) durant l'exercici passat i ha destacat els més de 80 milions d'euros —80,9 concretament— concedits a la província d'Alacant a través d'actuacions de l'entitat i Afin SGR.

Així mateix, Arcadi España ha detallat que en els últims tres mesos es troben en l'àrea d'estudi d'operacions de l'IVF sol·licituds per valor de 111 milions d'euros, 35 milions dels quals corresponen a Alacant per a 2023.

"Aquestes xifres són una mostra de l'aposta del Consell per impulsar i reformar l'economia alacantina, a través de la descentralització de l'activitat de l'IVF", ha afirmat el conseller.

Finalment, el màxim responsable dels comptes valencians ha anunciat que a partir d'enguany l'IVF comptarà amb una oficina a la ciutat d'Alacant per a atendre tot el sector econòmic de la província.