Préstecs DANA 0%

Actualitat

« Ves enrere

L'IVF i l'AVI col·laboren en la creació d'una nova línia de préstecs participatius per a finançar projectes innovadors

L'IVF i l'AVI col·laboren en la creació d'una nova línia de préstecs participatius per a finançar projectes innovadors

 

  • L'Agència Valenciana de la Innovació aportarà 3,65 milions d'euros per a la posada en marxa d'aquest instrument financer i serà la que s'encarregue de la selecció d'aquests projectes

 

  • L'import d'aquests préstecs podrà arribar als 300.000 euros i permetrà a les empreses finançar fins al 80 % del projecte

València (02.01.18). L'Institut Valencià de Finances (IVF) i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) han acordat la signatura d'un acord de col·laboració pel qual posaran en marxa un nou instrument financer dirigit a incentivar projectes empresarials innovadors duts a terme a la Comunitat Valenciana.

 

Aquesta nova línia, que s'articularà en forma de préstecs participatius, es posarà en el mercat amb el nom de Línia Innovació+AVI i amb aquesta es busca fomentar la concessió de finançament per a projectes d'innovació en què cooperen diferents agents del sistema valencià d'innovació.

Cal destacar que l'Agència Valenciana d'Innovació aportarà 3,65 milions d'euros per a la concessió d'aquests préstecs participatius i serà la que s'encarregue de la selecció d'aquests projectes. L'IVF, per la seua banda, no exigirà garanties addicionals als sol·licitants, més enllà de les que ja aporta el mateix projecte empresarial.

Com ha destacat el director general de l'IVF, Manuel Illueca, "la creació d'aquesta línia és un exemple més dels avantatges que podem traure de la col·laboració entre distints organismes públics, pertanyents o no a una mateixa administració".

"La nova Línia Innovació+AVI apostarà per projectes d'inversió que duguen a terme empreses de la Comunitat Valenciana i que comporten innovació, amb la qual cosa propiciem la transformació del model productiu valencià", ha destacat Illueca.

 

Condicions del finançament

Les operacions que disposen de l'informe favorable de l'Agència Valenciana de la Innovació podran optar a un préstec de l'IVF l'import del qual pot oscil·lar entre els 25.000 i els 300.000 euros, mentre que les que es corresponen amb projectes que han superat la segona fase de l'Instrument Pime podran accedir a préstecs participatius d'entre 25.000 euros i 150.000 euros.

En els dos casos l'import màxim oferit de finançament públic serà de fins al 80 % dels costos finançables, que han d'estar necessàriament relacionats amb el projecte.

Respecte a les condicions del préstec, el tipus d'interés constarà d'una part fixa i una altra variable, que es calcularà basant-se en la rendibilitat de l'empresa. El termini per a la seua devolució podrà arribar als 15 anys, amb una carència de fins a cinc per a l'amortització del capital.

 

Alineats amb les prioritats de l'AVI

Els projectes que opten a finançament a través de la línia IVF INNOVACIÓ+AVI hauran d'estar alineats amb els reptes i solucions prioritzats pels comités estratègics d'innovació de l'AVI o bé portar al mercat resultats d'I+D+i obtinguts en projectes aprovats en els programes de suport de l'Agència.

 

De la mateixa manera, també podran accedir a aquest instrument les iniciatives d'inversió relacionades amb la implantació d'empreses tecnològiques que fins ara s'ubicaven fora de la Comunitat Valenciana, així com els projectes que han rebut una bona qualificació en convocatòries europees, però que no han aconseguit el finançament necessari per a portar fins al mercat les innovacions resultants d'aquesta investigació.