DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

L’IVF llança els seus nous instruments amb finançament FEDER 2021-2027 que permetran invertir 72,4 milions en empreses valencianes

L'IVF llança els seus nous instruments amb finançament FEDER 2021-2027 que permetran invertir 72,4 milions en empreses valencianes

 

  • La línia de préstecs participatius en coinversió ja pot sol·licitar-se i en les pròximes setmanes estarà disponible una línia de préstecs subordinats i una nova convocatòria per a la participació en fons de capital risc
  • Estos tres instruments financers contribuiran a impulsar i enfortir l'entramat emprenedor i innovador a la Comunitat Valenciana
  • Els productes dissenyats per l'IVF amb fons de l'anterior Programa FEDER han beneficiat 260 empreses

 

17-03-2024.- L'Institut Valencià de Finances (IVF) ha començat a llançar els seus nous instruments financers que es nodrixen de recursos del Programa Comunitat Valenciana FEDER 2021-2027. En conjunt, estos instruments permetran vehicular un import de més de 72,4 milions d'euros amb coinversió de recursos europeus que contribuiran a impulsar i enfortir l'entramat emprenedor a la Comunitat.

La convocatòria de la nova línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats s'ha publicat esta mateixa setmana en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i ja poden sol·licitar-se estos crèdits a través de la web de l'IVF. D'altra banda, està previst que en les pròximes setmanes es publique una nova línia de préstecs subordinats i una nova convocatòria per a la participació en fons de capital de risc.

Com ha destacat el director general de l'IVF, Enrique Montes, "des que l'IVF es va convertir en organisme gestor de fons europeus hem dissenyat diversos instruments financers propis que s'han dotat amb recursos de l'anterior Programa Operatiu FEDER 2014-2020 i que han resultat tot un èxit per a l'impuls de l'ecosistema emprenedor i innovador de la Comunitat Valenciana".

"En concret, a través de les diferents línies de préstecs participatius que vam posar en marxa i de la línia de préstecs subordinats hem dut a terme més de 167 operacions de finançament, amb un volum total invertit en emprenedors i empreses innovadores valencianes de 53,8 milions d'euros", ha explicat Montes.

"A esta xifra cal sumar altres 54 milions d'euros que han arribat a start-ups i empreses valencianes a través dels huit fons de capital de risc en els quals participa en IVF amb fons del FEDER 2014-2020, quantitat amb la qual s'ha finançat un total de 93 empreses", ha dit el director general.

"Amb 260 empreses beneficiades i més de 107 milions concedits gràcies al cofinançament privat podem afirmar que l'IVF s'ha convertit en un excel·lent vehicle per a fer arribar els recursos europeus al teixit empresarial valencià, impulsant i enfortint l'ecosistema innovador d'esta comunitat", ha afirmat.

A més, el director general ha posat l'accent en el paper que desenvolupa l'IVF com a element tractor d'inversions cap a la nostra economia perquè "tant en la línia de préstecs participatius com en els fons capital de risc la participació de l'IVF va sempre acompanyada d'inversió aportada per entitats privades, amb la qual cosa es multipliquen els recursos destinats a impulsar estos projectes".