Préstecs DANA 0%

Actualitat

« Ves enrere

L'IVF finança amb dos milions d'euros l'empresa valenciana de transport aeroespacial PLD Space

L'IVF finança amb dos milions d'euros l'empresa valenciana de transport aeroespacial PLD Space
 

 

 

 

- El conseller d'Hisenda visita les instal·lacions de l'empresa il·licitana, juntament amb el director de l'IVF, i destaca que "està conformant-se un ecosistema molt innovador a les comarques d'Alacant"
- PLD Space busca convertir-se en la primera companyia europea a desenvolupar un coet reutilitzable per a la prestació de serveis de transport espacial a petits satèl·lits de menys de 500 kg03/08/2020 - L'Institut Valencià de Finances (IVF), organisme dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, ha aprovat la concessió d'un préstec subordinat per import de 2 milions d'euros a favor de l'empresa PLD Space (Payload Aerospace, SL), empresa espanyola de transport aeroespacial amb seu a Elx.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director de l'IVF, Manuel Illueca, van visitar ahir les instal·lacions de l'empresa il·licitana per a "deixar patent l'aposta de la Generalitat, dins dels nostres mitjans, per aquesta iniciativa de futur", segons ha manifestat Vicent Soler.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic i president de l'IVF ha manifestat sobre aquest tema que "el Consell, a través de l'IVF, intenta fer de percussor de les iniciatives financeres privades per a ajudar a tirar avant aventures empresarials de caràcter innovador, que al seu torn fan de tractor d'altres iniciatives, com és el cas de PLD Space".

Vicent Soler ha destacat que "està conformant-se un ecosistema molt innovador a les comarques d'Alacant i la iniciativa, que ha rebut el suport del banc públic de la Generalitat, pot oferir llocs de treball que són envejables i que poden absorbir una oferta formativa d'alta qualitat com la que tenen les universitats valencianes".

Una empresa referent

PLD Space (Payload Aerospace, SL) es va constituir el novembre del 2011 amb l'objectiu de convertir-se en empresa referent en la provisió de serveis de transport espacial per a fins comercials o fins d'investigació.

El seu model de negoci es basa en una mena de servei de llançament per a les petites càrregues i petits satèl·lits que actualment és pràcticament inexistent. A més, PLD Space ha dissenyat els seus coets reutilitzables de tal manera que el servei oferit siga altament competitiu en cost i accelere d'aquesta manera la monetització d'aquesta inversió.

PLD Space, que ha participat en projectes finançats per l'Agència Espacial Europea (ESA) i el centre espacial alemany, té previst convertir les seues instal·lacions situades al centre empresarial d'Elx en un important centre de producció gràcies al finançament obtingut per mitjà de l'IVF.

El projecte ha rebut des dels seus inicis rellevant suport institucional i dels inversors privats en relació a la captació de finançament. L'empresa ha alçat capital privat en diferents rondes de finançament procedent de 'business angels', 'family offices', companyies del sector i capital de risc.

Així, ha obtingut finançament públic procedent de CDTI, ENISA, SUMA Teruel i del mateix IVF, que sempre ha cregut en aquest projecte innovador i l'ha secundat financerament des dels seus orígens, amb la concessió de dos préstecs participatius, en 2014 i 2017, per import de 150.000 i 200.000 euros respectivament, i amb aquest nou préstec subordinat concedit ara i cofinançat pel FEDER per valor de dos milions d'euros.

Préstecs subordinats IVF-FEDER

La línia de préstecs subordinats IVF-FEDER, cofinançada pel Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional - FEDER 2014-2020, va dirigida a projectes desenvolupats per petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana que tinguen un elevat caràcter innovador per a la comercialització d'un producte o que prevegen inversions destinades a l'expansió o reforç de les activitats generals de l'empresa en nous mercats.

A través d'aquests crèdits les empreses poden finançar a la Comunitat Valenciana inversions d'actius materials (poden ser terrenys, edificis, instal·lacions, maquinàries o altres equips) o actius immaterials (patents, coneixements tècnics o altres drets de propietat intel·lectual), així com necessitats de capital d'explotació derivat de plans de creixement que milloren la seua competitivitat, la seua internacionalització, la seua consolidació empresarial o ajuden a la creació d'ocupació.

Aquesta línia de préstecs subordinats ofereix crèdits d'entre 200.000 i dos milions d'euros, a tipus d'interés d'euríbor a dotze mesos més un diferencial de 6,5 %, sobre el qual pot aplicar-se una bonificació de tipus d'interés de fins a 3,5 punts.

Aquest finançament està subordinat a l'obtenció per part de l'empresa sol·licitant d'un finançament addicional alié i/o nous fons propis per a l'empresa, per almenys el 50 % del finançament aportat per l'instrument FEDER.