DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

L’IVF exposa en el València Digital Summit els instruments financers que posa a la disposició de les empreses emergents valencianes

L'IVF exposa en el València Digital Summit els instruments financers que posa a la disposició de les empreses emergents valencianes

 

 

  • El certamen se celebra a la Ciutat de les Arts i les Ciències el dijous 26 i el divendres 27 d'octubre
  • L'Institut Valencià de Finances oferix una línia de préstecs participatius en coinversió, destinada a finançar principalment projectes de base tecnològica i alt component innovador
  • L'IVF participa, a més, en huit fons de capital de risc que dirigixen les seues inversions cap a empreses en fase d'emprenedoria

 

24-10-2023.-

L'Institut Valencià de Finances (IVF) participa en la sexta edició del València Digital Summit (VDS2023), on exposarà els instruments financers que posa a la disposició de les empreses emergents valencianes per a contribuir a impulsar els seus projectes.

Durant els dos dies que dura el certamen, que se celebra a la Ciutat de les Arts i les Ciències este dijous 26 i divendres 27 d'octubre, l'IVF disposarà d'un estand situat en la zona expositiva des del qual personal tècnic d'este organisme atendrà les persones que s'hi acosten interessades per conéixer la seua oferta d'instruments financers, entre la qual destaca la línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats, dirigida a finançar projectes duts a terme a la Comunitat Valenciana per empreses de creació recent.

Com ha explicat el director general de l'IVF, Enrique Montes, "esta mena de projectes, principalment de caràcter innovador, troba en les seues fases inicials dificultats per a accedir a finançament a través de les entitats bancàries tradicionals, per no disposar de suficient recorregut comercial i historial creditici. Per això, des de l'IVF, amb la utilització de fons europeus, actuem sobre esta fallada de mercat, oferint instruments de finançament que cobrisquen eixes necessitats en els primers estadis de vida de l'empresa".

La línia de préstecs participatius de l'IVF és un instrument de quasi capital que millora la solvència de les empreses i manté el nivell de participació accionarial dels promotors en els seus projectes. Cal destacar que la concessió d'estos préstecs està condicionada a l'entrada d'un inversor privat en l'operació, per la qual cosa, en estos casos, finançament públic i privat van de bracet i s'aconseguix augmentar l'efecte en benefici d'estes empreses.

"A més -ha explicat Enrique Montes- la gestió d'esta línia de finançament es fa en col·laboració amb entitats privades seleccionades sobre la base d'una convocatòria pública; totes estan especialitzades en la inversió en estes fases inicials i amb sobrada experiència i coneixements en el sector. És un exemple més de les sinergies de la col·laboració publicoprivada per la qual apostem".

D'altra banda, l'Institut Valencià de Finances també participa en diversos fons de capital de risc dirigits al sector emprenedor, la qual cosa contribuïx a transformar esta entitat en un element tractor d'inversió a la Comunitat Valenciana, ja que la seua entrada en estos fons està condicionada al fet que estos fons invertisquen en operacions amb seu a la Comunitat, per, almenys, el doble de la seua inversió.

En l'actualitat l'IVF participa en huit fons de capital de risc, el públic objectiu del qual són empreses de nova creació en fase inicial. Estos fons són gestionats per gestores independents.

Suport públic a l'emprenedoria i la innovació

Divendres que ve, 27 d'octubre, durant la segona jornada del València Digital Summit, el director general de l'Institut Valencià de Finances participarà en una taula redona convocada sota el lema ‘IVF, suport públic a l'emprenedoria i la innovació', col·loqui que comptarà amb la intervenció de Jorge Dobón, soci gerent de Demium, i Francesco Cacciatore, CEO d'Orbital Paradigm.

Demium és una xarxa d'incubadores de projectes tecnològics a escala nacional amb deu anys d'activitat i experiència sobrada. Esta agència, que va començar com a incubadora de projectes en les seues bases inicials, s'ha transformat en gestora de fons que invertix en empreses emergents amb gran potencial de creixement i escalabilitat. Demium ha col·laborat amb l'IVF en diverses operacions de finançament acollides a la línia de préstecs participatius IVF, com ara les de Homyspace, Influencity o Cubicub, i també és el gestor del fons de capital de risc Think Bigger Fund I, en què participa l'IVF i amb el qual s'ha invertit en empreses com Singularu, Tuvalum o Colibid, entre altres.

A través d'este fons, Demium ha entrat recentment en la companyia Orbital Paradigm, empresa de base tecnològica del sector aeroespacial que treballa en la creació d'una nova categoria de satèl·lit modular, reutilitzable i reparable directament en l'espai.