DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

L'IVF col·labora amb Inbonis Ràting per a augmentar la seguretat de les seues operacions de finançament

L'IVF col·labora amb Inbonis Ràting per a augmentar la seguretat de les seues operacions de finançament

 

  • El conseller d'Hisenda s'ha reunit a Madrid amb el CEO d'aquesta agència de qualificació especialitzada en pimes
  • Arcadi España: "En la Generalitat, pioners a aplicar qualificacions de ràting, volem millorar la transparència i les garanties que els recursos públics es destinen a projectes viables"

 

03/10/2022.- El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha mantingut aquest dilluns una reunió de treball a Madrid amb el CEO de *Inbonis Ràting, Alberto Sanchez, per a avançar en la col·laboració entre totes dues institucions amb l'objectiu d'augmentar la seguretat de les operacions que avala el Institut Valencià de Finances (IVF).


Inbonis Ràting, entitat que col·labora amb l'IVF, és considerada la primera agència de ràting especialitzada en pimes registrada a Europa per la European Securities and Markets Authority (ESMA).

"Els estudis de qualificació de ràting aporten transparència i seguretat a l'hora de realitzar operacions de finançament. És per això que comptar amb la col·laboració d'una empresa líder en el sector resulta clau perquè la Generalitat puga garantir cada vegada millor que els recursos públics es destinen a projectes viables", ha assenyalat Arcadi España.

"La Generalitat és una administració pionera a oferir finançament públic a petites i mitjanes empreses. Per a això hem dissenyat una gran varietat de productes financers adaptats a les seues necessitats i necessitem també procediments segurs d'accés a aquests", ha explicat el conseller.

En la reunió, en la qual ha estat també present el director de l'IVF, Manuel Illueca, el CEO de Inbonis Ràting ha explicat els processos de qualificació que duen a terme en la seua companyia. "Encara que l'IVF ja disposa dels seus propis sistemes de ràting, el fet que la qualificació es duga a terme també per una companyia independent sempre ofereix un plus de qualitat", ha apuntat Arcadi España.

Pioners

Actualment, l'IVF exigeix qualificacions de ràting en aquelles operacions de més de tres milions d'euros. La Comunitat Valenciana ha sigut una de les primeres administracions autonòmiques que va adoptar la qualificació creditícia en els seus processos de finançament, en línia amb altres administracions nacionals i supranacionals, que ja han començat a utilitzar-la en els procediments per a accedir als fons europeus lligats a la recuperació econòmica.


Així, per exemple, l'IVF requereix a les empreses un informe de qualificació creditícia oficial, superior o igual a B, emés per una agència de ràting supervisada per la ESMA, per a accedir a quatre de les seues línies de finançament bonificades, que incorporen un tram no reembossable: Inverteix Pime React-EU Feder, Inverteix Gran Empresa Turística, Inverteix Gran Empresa Industrial i Grans Projectes Estratègics