DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

L’IVF aprova cinc noves operacions per a ‘startups’ cofinançades pel FEDER 2021-2027

L'IVF aprova cinc noves operacions per a ‘startups' cofinançades pel FEDER 2021-2027

 

 

  • Estos projectes, tots amb altes dosis de tecnologia i innovació, han obtingut un crèdit a través de la Línia de préstecs participatius en coinversió IVF-FEDER
  • L'aportació de l'IVF representa el 31,2 % del total del finançament obtingut per estos projectes que, en conjunt, mobilitzaran prop de 2,8 milions d'euros

 

06-06-2024.- La Comissió Tècnica de Gestió de Fons FEDER de l'Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat cinc noves operacions de finançament que tenen com a beneficiàries startups a les quals se'ls ha concedit en conjunt un total de 866.500 euros a través de la Línia de préstecs participatius en coinversió IVF-FEDER.

Es tracta de les primeres operacions aprovades per l'IVF a través d'instruments financers cofinançats amb recursos del Programa FEDER 2021-2027.

Les beneficiàries d'estes cinc operacions són empreses de nova creació, totes amb menys de quatre anys de vida, que duen a terme projectes amb altes dosis d'innovació i tecnologia, i que s'engloben en sectors com l'educació, la salut, la inserció laboral o la transformació digital.

El director general de l'IVF, Enrique Montes, ha destacat que en tots els casos "es tracta de projectes desenvolupats a partir d'idees innovadores que requerixen un impuls financer per a sortejar les seues primeres etapes".

"L'aportació realitzada per l'IVF a estos cinc projectes suposa el 31,2 % del total del finançament obtingut, que aconseguirà els prop de 2,8 milions d'euros", ha explicat Montes.

Nou milions de pressupost

L'Institut Valencià de Finances va posar en marxa el mes de març passat una nova línia de préstecs participatius en coinversió amb inversors privats i cofinançada amb recursos europeus, dotada amb un pressupost de nou milions d'euros.

"El llançament d'este instrument de finançament ens va suposar la posada en marxa com a organisme gestor de fons del nou programa FEDER 2021-2027, després de l'excel·lent experiència obtinguda amb els productes financers que dissenyem cofinançats per l'anterior programa 2014-2020, on esgotàrem tot el pressupost disponible abans de finalitzar el període d'execució i es va aconseguir que més d'un centenar d'empreses innovadores de la Comunitat Valenciana obtingueren finançament", ha explicat el director general.

La nova línia dissenyada per a 2024 permet accedir a préstecs participatius d'entre 50.000 i 300.000 euros per pime finançada, sempre condicionat a l'aportació realitzada per part del coinversor privat, en operacions fins a set anys i amb fins a tres de carència.

El tipus d'interés aplicat a estes operacions pot oscil·lar entre un mínim del 3 % i un màxim de 9 %, en funció de l'Euríbor i de la rendibilitat financera registrada pel prestatari en l'últim exercici tancat.