DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

L'IVF amplia la vigència de la seua línia de finançament bonificat per a autònoms i pymes i incrementa en 40 milions d'euros el seu pressupost


L'IVF amplia la vigència de la seua línia de finançament bonificat per a autònoms i pymes i incrementa en 40 milions d'euros el seu pressupost

  • Entre les operacions ja concedides i les actualment en estudi, pràcticament s'han esgotat els 180 milions d'euros pressupostats inicialment
  • La Línia Reactiva FEDER permet accedir a préstecs bonificats al 2,03% d'interés que incorporen una ajuda de fins al 30% del capital concedit
  • S'amplia fins a juny de 2024 el termini de vigència d'este producte financer

 

29-01-2024.- El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l'acord del Consell General de l'Institut Valencià de Finances (IVF) pel qual es modifica la línia bonificada IVF Reactiva FEDER ampliant el seu termini de vigència fins a juny de 2024 i s'incrementa en 40 milions d'euros el pressupost destinat a este producte financer.

Tenint en compte tant les operacions ja formalitzades com les actualment en estudi, el pressupost inicialment previst per a este producte financer, que ascendia a 180 milions d'euros, està pràcticament esgotat, per la qual cosa s'ha incrementat esta quantitat fins als 220 milions.

La línia de finançament IVF Reactiva FEDER va dirigida a injectar liquiditat entre persones autònomes i pymes de la Comunitat Valenciana. Així, els qui es beneficien d'este producte financer poden accedir a préstecs en condicions molt avantatjoses, al 2,03% d'interés, en operacions de fins a 10 anys i amb una manca de dues.

Estos crèdits incorporen una ajuda en forma de tram no reembossable del finançament que varia en funció de la finalitat de l'operació i del sector en el qual s'engloba l'activitat econòmica desenvolupada, de manera que poden arribar a ser de fins al 30% del capital concedit.

El director general de l'IVF, Enrique Montes, ha destacat que "atés el nombre de beneficiaris, este és el producte financer del nostre *porfolio més demandat". "Només durant l'any passat 2023 vam realitzar 422 operacions de finançament acollides a esta línia, per un valor conjunt de més de 107 milions d'euros", ha precisat.

Ampliació fins a juny de 2024

La modificació de la convocatòria de la Línia Reactiva FEDER incorpora l'ampliació fins a juny de 2024 del termini de vigència d'este producte financer, la qual cosa ha sigut possible per la pròrroga del marc temporal d'ajudes aprovat per la Comissió Europea amb l'objectiu de pal·liar la crisi econòmica conseqüència de la invasió russa d'Ucraïna.

Este marc temporal, en el qual s'emmarquen les ajudes oferides per l'IVF a través dels seus productes bonificats, finalitzava el 31 de desembre de 2023 i ha sigut prorrogat fins a juny de 2024, la qual cosa permet que l'IVF puga continuar oferint estos préstecs en condicions similars a les contemplades fins ara.

Una altra de les novetats incorporades és la possibilitat que les activitats englobades en el sector primari puguen beneficiar-se d'estos crèdits bonificats, ja que fins ara este sector quedava exclòs, atés que la línia fins a 31 de desembre de 2023 comptava amb fons React-EU FEDER.