DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

L’Institut Valencià de Finances posa en marxa una línia de 21 milions d’euros per a concedir préstecs subordinats a empreses innovadores

L'Institut Valencià de Finances posa en marxa una línia de 21 milions d'euros per a concedir préstecs subordinats a empreses innovadores

 

 

  • Compta amb el cofinançament de la Unió Europea a través de recursos procedents del Programa operatiu FEDER 2021-2027
  • Estos crèdits incorporen una bonificació sobre el tipus d'interés de fins a 6 punts percentuals, que es fixarà en funció del compliment de determinats criteris previstos en el programa europeu

 

27-03-2024.-  L'Institut Valencià de Finances (IVF) ha posat en marxa una nova línia de préstecs subordinats destinada a injectar liquiditat en empreses innovadores de la Comunitat Valenciana en fase de creixement.

Este nou producte financer, la convocatòria del qual s'ha publicat este dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, està dotat amb 21milions d'euros i compta amb recursos provinents del Programa operatiu FEDER 2021-2027.

El director general de l'IVF, Enrique Montes, ha destacat que amb esta línia de préstecs subordinem "venim a completar el portafolis de productes financers que oferim, amb el qual busquem cobrir les diferents fases de la vida d'una empresa i, a més, impulsar la innovació a la Comunitat Valenciana".

"Els nostres préstecs participatius en coinversió, també cofinançats pel FEDER 2021-2027, perseguixen donar un impuls inicial a empreses emergents, a projectes de nova creació que requerixen finançament per a arrancar la seua activitat. Amb la nova línia de préstecs subordinats busquem potenciar l'expansió, el creixement i la consolidació d'eixes activitats innovadores, o la realització per part d'eixes empreses de nous projectes, l'entrada en nous mercats o en noves activitats", ha explicat Montes.

Característiques dels préstecs

A través d'esta nova línia de préstecs subordinats les empreses poden optar a crèdits d'entre 300.000 i 1.000.000 euros, a terminis de fins a deu anys i amb fins a tres de carència. Estos préstecs es poden destinar tant a finançar nous projectes d'inversió com a cobrir necessitats de capital circulant de les empreses.

El tipus d'interés aplicat a estes operacions serà d'Euribor més un diferencial del 6,50 %. Sobre eixe diferencial podrà aplicar-se una bonificació d'entre 2 i 6 punts percentuals en funció del compliment d'alguns dels criteris establits en el Programa Comunitat Valenciana FEDER 2021-2027 per als instruments financers.

Els préstecs acollits a esta nova línia de finançament poden sol·licitar-se accedint a la web prestamos.ivf.es. La presentació de sol·licituds es pot realitzar totalment en línia a través de la seu electrònica de l'IVF, sense necessitat de desplaçaments i disponible les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana.

Com ha destacat Enrique Montes, "per primera vegada la seu electrònica de l'IVF permet als usuaris sol·licitar en línia qualsevol de les línies que oferim, sense excepcions, des de préstecs bonificats, fins a crèdits de caràcter social i productes cofinançats per la Unió Europea. Per primera vegada tot el portafolis de productes gestionats directament per l'IVF es pot tramitar de manera electrònica, de manera àgil i senzilla, i sense necessitat de desplaçaments".