Préstecs DANA 0%

Actualitat

« Ves enrere

El Institut Valencià de Finances obté beneficis per cinqué any consecutiu i aconsegueix xifres rècord d'activitat

El Institut Valencià de Finances obté beneficis per cinqué any consecutiu i aconsegueix xifres rècord d'activitat
 
- El consell general d'aquest organisme ha aprovat els comptes anuals corresponents a l'exercici 2020, que reflecteixen un saldo positiu de 371.000 euros
- Durant 2020 el Institut Valencià de Finances ha realitzat 439 operacions de finançament per un valor conjunt de 147,5 milions d'euros
 
València (13-07-2021).- El consell general del Institut Valencià de Finances (IVF), ha aprovat els comptes anuals de la institució corresponent a l'exercici 2020, de les quals es desprén que, per cinqué any consecutiu, l'IVF ha obtingut beneficis. En concret, l'IVF va tancar l'anterior exercici amb un resultat positiu de 371.000 euros.
 
"Durant un exercici tan complicat com el 2020, amb la dura realitat que hem viscut i les conseqüències que la crisi sanitària de la Covid19 ha tingut sobre l'activitat d'autònoms i pimes de la Comunitat Valenciana, l'IVF ha demostrat ser un instrument clau per al desenvolupament de la política financera del Consell", ha destacat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic i president de l'IVF, Vicent Soler.
 
"En aquest context -ha continuat Soler- hem sabut traure el millor de nosaltres i ser allí on se'ns necessitava. Vam saber reaccionar amb rapidesa, adaptant la nostra cartera de productes financers a les necessitats del teixit empresarial valencià en aquest moment, i amb això hem aconseguit que l'exercici 2020 es convertisca en un any clau per a aquest organisme, en el qual la nostra activitat ha aconseguit xifres rècord, mai aconseguides en la història de l'IVF".
 
"L'IVF s'ha bolcat de ple en el sector privat, reforçant l'activitat creditícia atorgada als qui en aquests moments més el necessiten", ha destacat el conseller d'Hisenda.
 
439 operacions i 147,5 milions de liquiditat
 
Durant l'exercici 2020, l'IVF ha realitzat un total de 439 operacions de finançament, que en conjunt suposen una injecció de liquiditat pública en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana pròxima als 147,5 milions d'euros.
 
En concret, a través de les línies bonificades s'han realitzat un total de 295 operacions, per valor de 64,6 milions. Es tracta de les línies IVF Autònoms i microempreses, IVF Pime, IVF Gran Empresa, IVF Dana i la Línia Liquiditat COVID-19 posada en marxa en 2020 pràcticament al començament de la pandèmia, quan van començar a veure's els primers senyals de les conseqüències que aquest tindria sobre els autònoms i empreses valencianes.
 
A més d'aquestes línies, l'IVF va continuar desenvolupant en 2020 la seua política social, mantenint la Línia de finançament a centres d'atenció a persones amb diversitat funcional i la Línia de finançament a entitats del sector de la infància i l'adolescència, a través de les que l'IVF avança les subvencions atorgades per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, perquè aquestes entitats puguen mantindre la seua activitat fins que es faça efectiva la subvenció, moment en el qual es liquida l'operació. A través d'aquestes línies socials l'IVF va realitzar en 2020 un total de 72 operacions per valor de 62,9 milions d'euros.
 
A aquestes xifres cal sumar altres 15 operacions consistents en novacions i refinançaments d'operacions ja subscrites amb l'IVF, millorant les condicions de les mateixes i donant majors facilitats als clients. L'import d'aquestes operacions és de quasi 4,5 milions.
 
57 operacions amb fons europeus
 
D'altra banda, el Institut Valencià de Finances, com a òrgan gestor de recursos provinents dels Fons Europeus, compta amb diversos instruments financers cofinançats amb fons provinents del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 i del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020.
 
Així, a través de la Línia IVF Feder préstecs participatius en coinversió, de la Línia IVF Feder préstecs subordinats disruptius, de la Línia IVF Feder préstecs participatius coronavirus i la Línia IVF FSE Microcrèdits CVA, l'IVF va formalitzar durant 2020 un total de 57 operacions de finançament, a les quals s'ha concedit un import total conjunt de 15,7 milions d'euros.