DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

El Institut Valencià de Finances tanca l'exercici 2021 amb un resultat positiu de 9,1 milions d'euros

El Institut Valencià de Finances tanca l'exercici 2021 amb un resultat positiu de 9,1 milions d'euros

 

- Aquesta institució obté beneficis per sisé any consecutiu després d'haver aconseguit durant el passat exercici xifres rècord d'activitat, amb més de 2.300 operacions i 216,5 milions d'euros concedits
- La xifra de negoci registra un increment del 39,2% en comparació amb l'exercici anterior i es manté una taxa de morositat equiparable a la banca comercial

 

11-04-2022.- El Institut Valencià de Finances (IVF) ha formulat els seus comptes anuals corresponents a l'any 2021 de les quals es desprén que va tancar el passat exercici amb un resultat positiu de 9,1 milions d'euros, enfront dels 0,4 milions euros de l'exercici anterior.

 
Com ha destacat el director general d'aquest organisme, Manuel Illueca, "per sisé any consecutiu l'IVF obté beneficis al tancament d'un exercici." "A més -ha afirmat- l'activitat registrada per l'IVF en 2021 va suposar xifres rècord per a aquesta institució, perquè en la història d'aquest organisme mai s'havien realitzat tantes operacions per imports tan reduïts". De fet, l'import mitjà dels préstecs bonificats dissenyats com a resposta a la crisi s'ha situat en 52.775 euros.
 
"L'IVF està al servei dels treballadors autònoms i les empreses i dona resposta a les necessitats de finançament que aquestes puguen tindre en qualsevol de les fases del seu pla de negoci i davant qualsevol conjuntura macroeconòmica", ha assegurat el director general.
 
L'any 2021 vi marcat per la pandèmia i les greus conseqüències financeres derivades de la paralització de determinades activitats econòmiques. En aquest context Illueca ha constatat que va ser necessari apostar pel finançament de circulant en els sectors més afectats i pel finançament d'inversió en les activitats menys castigades per la malaltia.
 
"Hem sabut generar les eines més adequades per a donar resposta a aquesta situació i obtingut una molt bona acceptació per part del teixit productiu valencià, com confirmen les xifres del nostre balanç d'activitat de 2021", ha explicat Manuel Illueca.
 
Entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021 l'IVF ha comptat amb set instruments de finançament diferenciats i adaptats segons les necessitats i circumstàncies de persones autònomes i empreses a cada moment. Entre ells es troben línies bonificades, productes cofinançats amb fons europeus provinents del Feder 2014-2020 i línies de caràcter social. En conjunt, l'IVF ha realitzat durant 2021 un total de 2.319 operacions a través d'aquests instruments financers, a les quals han concedit 216,5 milions d'euros.
 
Cal tindre en compte que L'IVF per a desenvolupar polítiques econòmiques basades en instruments financers que siguen útils i eficaços per al teixit productiu valencià ha inclòs en l'últim decret d'agilitació de tràmits administratius la possibilitat de bonificar també el cost financer (interessos, comissió d'aval, despeses de formalització, etc , d'operacions atorgades per entitats privades, i no únicament les concedides pel propi IVF.
 
Igualment, dins de l'ampliació del marc normatiu de l'IVF, es permetrà la possibilitat de concedir finançament bonificat amb càrrec als beneficis d'anys anteriors i, per a això, es preveu la creació del Fons Promocional IVF, com a reserva dotada amb càrrec al benefici de l'exercici del Institut Valencià de Finances.
 
La xifra de negoci creix un 39,2%
 
Entre les grans xifres incorporades en el compte de resultats del Institut Valencià de Finances de l'exercici 2021 cal destacar que la xifra de negoci ascendeix a 5,6 milions d'euros, experimentant així un increment del 39,2% en comparació amb l'exercici anterior i a conseqüència de la combinació de diversos factors: d'una banda, els ingressos obtinguts dels préstecs concedits, que van augmentar un 31,9% i, per una altra, els ingressos per prestació de serveis, que van créixer un 116,1%.
 
Les despeses de personal van augmentar un 6,3% (0,1 milions) i les despeses per serveis exteriors van pujar un 177,1% (1,3 milions), degut principalment a la contractació de professionals per al suport en la gestió de sol·licituds i la formalització d'operacions de préstec concedides, donat l'increment exponencial registrat en l'exercici.
 
"Hui dia, l'IVF és un organisme solvent, consolidat i capaç de donar una resposta ràpida a les necessitats que puguen sorgir en moments puntuals, atesa la naturalesa dels sectors o col·lectius que conformen l'entramat empresarial i econòmic de la Comunitat Valenciana", ha afirmat el director general.
 
Una taxa de morositat comercial
 
Des de la seua refundació en 2015, data en què va recuperar les competències en matèria de finançament al sector privat, l'IVF ha renovat per complet la seua cartera de clients.
 
En aquest sentit, el director general ha subratllat que "s'ha apostat per una gestió prudent, des del punt de vista del risc de crèdit de les operacions, seguint sempre criteris professionals i equiparables als de la banca comercial".
 
Les dades de les operacions amb aval de AFIN-SGR són eloqüents. Així, en data de hui, el 94% de les operacions finançades per l'IVF continuen en risc normal, mentre que les operacions moroses tan sols representen el 0,56% de la cartera.
 
Encara que s'espera un repunt de la morositat en els pròxims mesos, a causa de la situació d'incertesa causada pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, l'entitat financera pública valenciana recorda que la pràctica totalitat de les operacions atorgades com a resposta a la pandèmia compten aval de AFIN SGR i reaval de Cersa, per un percentatge que supera, en mitjana, el 70% del risc viu.