DESTACATS

Actualitat

« Ves enrere

El Consell aprova una operació de finançament de fins a 12 milions d'euros a l'empresa Marie Claire per a garantir la seua viabilitat

El Consell aprova una operació de finançament de fins a 12 milions d'euros a l'empresa Marie Claire per a garantir la seua viabilitat

 

- S'emmarca dins de la línia de finançament Fininval vinculada al Fons Valencià de Resiliència
- L'empresa haurà de complir amb una sèrie de compromisos durant la vigència del préstec com la de mantindre l'activitat de la planta a Vilafranca

 

 
03-06-2022.- El Consell ha autoritzat la concessió de suport financer a través del Fons Valencià de Resiliència (FVR), a la Societat Marie Claire, S. a. per un import de fins a 12 milions d'euros, amb la finalitat de cobrir part de les pèrdues generades per l'empresa a conseqüència de la reducció de l'activitat provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 des del d'abril de 2020 fins al 30 de juny de 2022.
 
L'empresa beneficiària haurà de destinar els fons rebuts del préstec únicament a finançar els costos fixos incorreguts en aquest període que no van ser coberts per la contribució als beneficis ni finançats per altres fonts de finançament externes.
 
El passat 13 de maig, el Consell va autoritzar un increment en la dotació del Fons Valencià de Resiliència -que tenia un pressupost inicial de tres milions- per import addicional de nou milions d'euros per a atendre noves sol·licituds de finançament amb el propòsit de reforçar la solvència d'empreses estratègiques valencianes afectades per la crisi de la pandèmia.
 
Les operacions de finançament atorgades a l'empara del FVR estan destinades a reforçar la solvència de les empreses que, sent estratègiques per a la Comunitat Valenciana, s'hagen vist afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.
 
Empresa estratègica en la Comunitat Valenciana
 
L'empresa Marie Claire, fundada en 1907 a Vilafranca, compta amb una plantilla de més de 300 treballadors i és un dels principals motors d'activitat de la comarca de l'Alt Maestrat.
 
A més, la companyia, dedicada a la fabricació i comercialització de roba interior concentra actualment un elevat percentatge de l'activitat econòmica i l'ocupació en aquesta zona en risc de despoblació, per la qual cosa és considerada estratègica per a l'economia valenciana.
 
Condicions especials
 
A conseqüència de l'aprovació del préstec, l'empresa està obligada, entre altres qüestions, a mantindre la seua activitat fins a la completa cancel·lació del préstec a Vilafranca del Cid, promovent i assegurant el manteniment de l'ocupació en la zona.
 
A més, haurà de sol·licitar al Institut Valencià de Finances (IVF) autorització per a iniciar qualsevol expedient de regulació d'ocupació, l'externalització de part o de tota l'activitat fora de Vilafranca, així com per a l'obertura de nous centres de treball fora de la localitat.