El Director General

T'interessa

Fons de Fons

Actualitat

« Ves enrere

Illueca: “L’IVF posarà el Rico Pérez en mans de qui ha de gaudir de l’estadi, que són els alacantins, i ho farà a través de l’Ajuntament d’Alacant”

19/4/2017

 

Illueca: "L'IVF posarà el Rico Pérez en mans de qui ha de gaudir de l'estadi, que són els alacantins, i ho farà a través de l'Ajuntament d'Alacant"

  • El Jutjat Mercantil número 2 d'Alacant ha comunicat a l'Institut Valencià de Finances que és l'adjudicatari del Rico Pérez i de les accions de l'Hèrcules CF que van ser subhastades i per les quals l'IVF va licitar i va resultar guanyador
  • L'Institut Valencià de Finances està negociant amb la corporació municipal alacantina per a la cessió de l'ús d'aquestes infraestructures per un període mínim de cinc anys a canvi d'un cànon a fi de garantir l'estabilitat

 

El director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha manifestat que "l'IVF posarà el Rico Pérez en mans de qui ha de gaudir d'aquest estadi, que són els alacantins, i ho farà a través de l'Ajuntament d'Alacant". El director de l'IVF ha realitzat aquestes declaracions després que el Jutjat Mercantil número 2 d'Alacant li haja comunicat que ha resultat adjudicatari de l'estadi Rico Pérez i de les accions del Club Hèrcules CF que figuraven en el lot que en el seu moment va eixir a subhasta i pel qual l'IVF va fer la licitació que va resultar guanyadora, per un total de 3.750.000 euros.

Després de conéixer aquesta decisió, Manuel Illueca ha assenyalat que "el que han de fer els alacantins és preguntar-se on estaríem ara si l'IVF no haguera fet el seu treball amb els problemes heretats que arrossega aquest club de futbol, que ara mateix té damunt de la taula una decisió de la UE de recuperació d'ajudes que pot suposar una eixida d'efectiu de set milions d'euros, un problema amb Hisenda pendent de resoldre i un conveni de creditors que fins ara no ha pogut complir".

"Tots volem que l'Hèrcules puga superar aquesta situació i retornar prompte al futbol professional", ha assenyalat Illueca, qui ha afegit: "En tot cas, i mentre aquesta circumstància es produïsca, l'IVF posarà l'estadi en mans de qui ha de gaudir d'aquesta infraestructura, que són els alacantins".

En aquest sentit, cal assenyalar que l'Institut Valencià de Finances està en negociacions amb l'Ajuntament d'Alacant per a cedir-li l'ús d'aquestes instal·lacions a canvi d'un cànon, i a més per un període de temps prou ampli de manera que l'Hèrcules tinga la seguretat que pot desenvolupar la seua activitat esportiva el temps que siga necessari. "Això permetrà a l'Ajuntament una programació d'activitats amb un marge temporal de cinc anys, que podrà prorrogar-se per un altre període semblant, o en aqueix moment vendre'l si les condicions del mercat ho permeten", ha explicat el director general de l'IVF.

Pròximes actuacions

Després de conéixer la decisió del Jutjat Mercantil número 2 d'Alacant, l'Institut Valencià de Finances disposa d'un termini de 40 dies per a fer efectiu el depòsit per a completar la quantitat de  3.750.000 euros que va oferir en la subhasta realitzada el passat dia 6 de febrer. Cal recordar que per a poder acudir a aquesta subhasta, calia fer un depòsit de més de 700.000 euros que l'IVF ja va fer efectiu en el seu moment.

Posteriorment, una vegada s'hagen ingressat els diners, l'administrador concursal procedirà a satisfer els creditors la part que els correspon en funció del deute que tenen. A l'Institut Valencià de Finances li correspon cobrar entorn de 2,8 milions d'aquests 3.750.000 euros que desembossarà. La Generalitat també procedirà a la inscripció del bé en el Registre.

"A la Generalitat poc més se li pot demanar des d'una perspectiva de col·laboració amb aquest club de futbol. Ara, i sense haver recuperat encara ni un sol euro dels que va invertir, el que fa la Generalitat és apostar per l'estabilitat de la institució garantint una utilització de l'estadi durant un termini ampli, ni més ni menys que de cinc anys", ha conclòs Manuel Illueca.