Préstecs DANA 0%

Actualitat

« Ves enrere

El IVF tramita préstamos por valor de cerca de 10 millones para la reactivación de empresas del sector turístico

L'IVF tramita préstecs per valor de prop de 10 milions per a la reactivació
d'empreses del sector turístic
 

 

 

 

Vicent Soler destaca que per al sector "està sent essencial el suport financer i ho confirma la demanda elevada d'operacions que gestiona en l'actualitat l'Institut Valencià de Finances"


El conseller d'Hisenda i el director de l'IVF, Manuel Illueca, analitzen amb el president d'Hosbec, Toni Mayor, i membres de la Junta de l'associació la reactivació de l'activitat turística post-COVID-19


A través de l'IVF els autònoms i les empreses poden accedir a línies bonificades, com ara la Línia IVF-Liquiditat COVID-19 que ofereix préstecs que arriben a dos milions, a cinc anys i a un tipus d'interés del 0,5 %


(29.06.2020).- El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, i president de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Vicent Soler, ha manifestat aquest dilluns que, "davant de la crisi sanitària que estem travessant, per a les empreses està sent essencial el suport financer a manera de préstecs que estan rebent, i l'elevada demanda que estem tenint per part del sector turístic així ho confirma".

"En l'actualitat l'IVF està tramitant operacions emmarcades en aquest sector que s'acosten, en conjunt, als deu milions d'euros", ha afirmat Soler.

Vicent Soler ha fet aquestes declaracions després de la trobada que ha mantingut amb representants d'Hosbec, entre els quals es trobava el president d'aquesta associació, Toni Mayor, i els vicepresidents de l'entitat. En aquesta trobada ha participat també el director general de l'IVF, Manuel Illueca.

En la reunió mantinguda aquest dilluns, els responsables d'Hosbec han traslladat les inquietuds que afecten els empresaris del sector de l'hostaleria i han demanat al conseller mesures de suport al sector, al mateix temps que han agraït la rapidesa i l'efectivitat de les mesures que ja s'han adoptat, com les línies que s'han posat en marxa a través de l'Institut Valencià de Finances.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que "l'IVF ha esdevingut una eina fonamental de suport empresarial, un banc de promoció que ens permet orientar la política pública cap aquells sectors que més ho necessiten en cada moment i fomentar així el creixement equilibrat de l'economia".

Entre els productes financers que ofereix en l'actualitat l'IVF cal destacar les seues línies bonificades, les característiques de les quals es van flexibilitzar el mes de març passat, al començament de la crisi sanitària, perquè autònoms, pimes i grans empreses pogueren accedir a préstecs per a cobrir circulant i inversió en les millors condicions.

Després d'aquestes modificacions, l'IVF va dissenyar un nou producte financer, la Línia Liquiditat COVID-19, a través de la qual les empreses poden accedir a préstecs que arriben a dos milions d'euros, a cinc anys, amb un any de carència i a un tipus d'interés del 0,5 %. Cal destacar que aquestes operacions es concedeixen en cofinançament amb el sector privat que, d'acord amb el que estableix la convocatòria, ha d'ascendir, almenys, al 50 % de l'import del préstec atorgat per l'IVF.

Préstecs participatius, una figura única a Espanya

A aquestes eines de finançament cal unir els préstecs participatius, destacats pel conseller en el marc d'aquesta reunió, dels quals ha afirmat que "es tracta d'una figura única a Espanya, que pot ser de gran interés per a un sector com el turístic".

Al termini d'aquesta trobada, el conseller Soler ha emplaçat les empreses del sector a un pròxim seminari web que tindrà lloc en les setmanes següents, en el qual s'informarà de primera mà de tots els productes financers que l'IVF posa a l'abast de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana.

La greu crisi sanitària està afectant tota l'economia però entre els àmbits més afectats hi ha el turisme i l'hostaleria, que han vist com les seues previsions d'ingressos per a aquest exercici han estat afectades per les cancel·lacions produïdes en la Setmana Santa i la imprevisió i la incertesa de com anirà la temporada estival.

"Ens hem de fer càrrec de la delicada situació que està travessant aquest sector, en el qual la seguretat és especialment important. És difícil fer previsions a mitjà termini, però, si tot va com fins ara, considerem que som un territori segur, a què els turistes poden viatjar amb total tranquil·litat", ha conclòs el conseller.

Visita a C3 System a Elx

Després de la trobada que ha mantingut amb representants d'Hosbec, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director de l'IVF, Manuel Illueca, s'han desplaçat fins a les instal·lacions de l'empresa C3 System, ubicades a Elx, societat dedicada a la fabricació de tancaments metàl·lics que ha formalitzat recentment un préstec bonificat a través de la Línia IVF-Pime.

El finançament obtingut a través d'aquest préstec va destinat a l'execució d'un projecte d'inversió que preveu l'adequació de les instal·lacions de l'empresa, així com la compra de maquinària i altres despeses d'explotació derivades del projecte.

L'empresa, constituïda en 2009, compta amb una plantilla de 64 treballadors que desenvolupen tant activitats administratives com tècniques. C3 System disposa, a més, d'una àmplia xarxa comercial d'àmbit nacional, amb més de mil distribuïdors en totes les províncies i, també, exporta els seus productes a més de 30 països.

Com ha destacat el conseller Vicent Soler després de la visita, "C3 System és un clar exemple d'empresa innovadora, que aposta per continuar creixent i desenvolupant l'activitat en els mercats més competitius, en els quals segueix fortament posicionada".

"El préstec concedit per l'Institut Valencià de Finances ha permés que es finance en les millors condicions per a invertir en la millora de les seues instal·lacions i l'adequació de la maquinària que disposa, per a continuar creixent i mantindre l'activitat i la seua plantilla", ha conclòs Soler.