El Director General

T'interessa

Fons de Fons

Actualitat

« Ves enrere

L’IVF insisteix en el fet que l’eixida al Centre d’Oficis de Coepa passa per un acord a diverses bandes pel qual advoca fa mesos entre l’Institut l’Ajuntament d’Alacant, Servef i patronal

20/2/2017

  • L'Institut subratlla que té intenció de quedar-se l'edifici però que no té cap obligació de fer-ho ja, fins que no s'aclarisquen les incerteses jurídiques de l'operació, associades als litigis oberts

L'Institut Valencià de Finances es ratifica en el seu plantejament que l'eixida al problema del Centre d'Oficis de Coepa passa per un diàleg "constructiu i" per un acord a diverses bandes entre el mateix IVF l'Ajuntament d'Alacant, el Servef i la patronal alacantina pel qual, ha insistit, l'Institut porta advocant i treballant des de fa mesos.

L'organisme públic de la Generalitat ha assenyalat que té la intenció de quedar-se amb l'edifici però ha precisat que no té cap obligació d'assumir-lo ja i, en aquest sentit, ha subratllat que assumiria el Centre una vegada s'aclarisquen els riscos jurídics de l'operació vinculats als litigis oberts, entre altres, per les subvencions.

Des de l'IVF es recorda que l'Institut va concedir al seu dia a Coepa un préstec per a construir el Centre d'Oficis que va quedar garantit amb una hipoteca sobre el dret de superfície transmés per l'Ajuntament d'Alacant, propietari del solar sobre el qual es va construir. Així mateix, aquesta construcció es va finançar amb distintes subvencions concedides pel Servef que, per la seua banda, ha iniciat un expedient de reintegrament per considerar que Coepa va incomplir la finalitat i la destinació d'aquestes. Per això, hi ha un procediment penal en marxa pel qual el Servef acusa Coepa d'apropiació indeguda de les subvencions.

L'adquisició del Centre d'Oficis per part de l'IVF exigiria, no sols l'autorització de l'Ajuntament d'Alacant com a propietari del sòl i la del Servef com a entitat concedent de les subvencions, sinó també l'obligació de l'Institut de Finances de destinar l'edifici a l'ús pactat de centre "de formació i simulador de riscos laborals".

Atés que l'institut no té competències per a destinar l'edifici a l'ús indicat, l'IVF s'ha dirigit ja al Servef, que és l'organisme de la Generalitat amb capacitat per a destinar el Centre d'Oficis a l'ús esmentat, perquè es pronuncie respecte d'això amb l'objectiu de tractar d'articular un acord entre les parts. Aquest acord seria beneficiós per a l'interés públic, ja que l'IVF podria recuperar l'import del seu crèdit, el SERVEF podria destinar l'immoble a la finalitat per a la qual va concedir les subvencions i Coepa podria saldar el seu deute amb l'IVF.

Aquest pacte a diverses bandes pel qual advoca l'IVF comportaria que l'institut descartara acudir a l'execució hipotecària contra Coepa, que és l'única via judicial que quedaria oberta en aquest moment per a l'IVF i que sens dubte suposaria un major perjuí per a l'organització patronal alacantina.

L'organisme de la Generalitat reitera que no hi ha cap resolució judicial que l'obligue a adquirir ja el Centre d'Oficis i, per tant, no s'està incomplint cap manament judicial contingut en el Conveni de creditors que, d'altra banda, no vincula l'Institut, perquè és un creditor amb privilegi especial.