Préstecs DANA 0%

Actualitat

« Ves enrere

L'IVF tanca el millor semestre de la història de l'entitat amb 320 operacions de finançament tramitades per un total de 161,3 milions d'euros

L'IVF tanca el millor semestre de la història de l'entitat amb 320 operacions de finançament tramitades per un total de 161,3 milions d'euros

D'aquestes operacions, 212 s'emmarquen entre les línies bonificades de l'IVF, 28 són operacions amb cofinançament del FEDER, 69 són operacions de caràcter social i hi ha 11 novacions


En les línies socials, perquè les empreses puguen accedir a un avanç de les subvencions de la Conselleria d'Igualtat, s'han aprovat o estan en fase d'estudi 69 operacions per un valor de 63,3 milions


L'Institut Valencià de Finances (IVF), organisme dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, ha aprovat durant el primer semestre de 2020 un total de 208 operacions de finançament i té actualment en fase d'estudi 112 operacions més que es formalitzaran pròximament. L'import total a què ascendeixen aquestes operacions és en conjunt de 161,3 milions d'euros.

El president de l'IVF i conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha mostrat la seua satisfacció pels màxims històrics de l'activitat del banc públic de la Generalitat, no sols en volum, sinó també en nombre d'operacions, que, segons el conseller, "mostren de manera evident la capacitat que té l'IVF per a arribar a tot el teixit productiu".

Soler assenyala respecte d'això que "l'estructura de les operacions posa de manifest les dues ànimes de l'IVF: d'una banda, el suport al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i, d'una altra, a les iniciatives de caràcter social, que concentren el 40 % de l'activitat de l'entitat".

El conseller d'Hisenda ha mostrat el seu convenciment que, en el que queda d'any, l'Institut Valencià de Finances "arribarà als 200 milions de finançament", considerant conjuntament l'IVF, Afin-SGR i fons europeus.

D'aquestes 320 operacions, 212 corresponen a préstecs concedits o en estudi en el marc de les línies bonificades IVF. En concret, 106 s'emmarquen en la línia IVF per a autònoms i microempreses, producte financer posat en marxa en col·laboració amb Afín-SGR Comunitat Valenciana, a través dels quals els autònoms o les microempreses poden accedir a préstecs de fins a 750.000 euros al 0 % d'interés, i a un termini de fins a deu anys. L'import total a què ascendeixen aquestes 106 operacions és de 9,4 milions d'euros.

D'altra banda, l'IVF ha concedit o té actualment en fase d'estudi 95 operacions pertanyents a la línia bonificada IVF Pime.

En aquest cas, es tracta d'operacions que tenen com a beneficiàries xicotetes i mitjanes empreses amb seu social o establiment de producció a la Comunitat Valenciana, que, a través d'aquesta línia, poden accedir a préstecs de fins a 1,5 milions d'euros, des del 0 % d'interés i a un termini de fins a deu anys. L'import conjunt d'aquestes 95 operacions és de 53,1 milions d'euros.

A més, a través de la línia bonificada IVF per a grans empreses de la Comunitat Valenciana, s'han aprovat durant el primer semestre de 2020 o estan actualment en estudi 11 operacions per un import de 21,2 milions d'euros. A través d'aquesta línia de finançament, les grans empreses valencianes poden accedir a crèdits de fins a dos milions d'euros.

Cal recordar que, davant de la situació generada per la crisi sanitària de la COVID-19 i a fi d'intentar pal·liar les greus conseqüències que estava tenint sobre els autònoms i empreses valencianes, el passat mes de març, al començament de la crisi, l'IVF va modificar les característiques i condicions aplicades a aquests productes financers per a adequar-los a la nova situació, i permetre així que les empreses valencianes pogueren accedir a préstecs des del zero per cent d'interés.

A aquestes 212 operacions aprovades o en fase d'estudi que s'emmarquen en les línies bonificades de l'IVF, cal sumar 11 operacions més consistents en novacions de préstecs amb risc viu d'empreses que ja eren clients de l'IVF però que, davant de la situació travessada a causa de la crisi de la COVID-19, han sol·licitat un canvi de les condicions aplicades als seus préstecs. L'import conjunt d'aquestes 11 operacions és de 3,5 milions d'euros.

Productes amb finançament europeu

A més de les línies bonificades, l'Institut Valencià de Finances, com a gestor del Fons de Fons d'Instruments Financers del Programa Operatiu 2014-2020 Comunitat Valenciana FEDER, disposa de diversos productes financers cofinançats amb fons europeus.

Així, a través dels préstecs subordinats FEDER, s'han aprovat o es troben actualment en estudi un total de 14 operacions per un import de 8,6 milions d'euros.

D'altra banda, en el marc de la línia de préstecs participatius en coinversió FEDER destinats a emprenedors de la Comunitat Valenciana, s'han concedit o estan actualment en estudi un total de 14 operacions per més de dos milions d'euros.

Línies socials de l'IVF

L'IVF disposa de més de dues línies de finançament de caràcter social, a través de les quals es permet que empreses que gestionen centres d'atenció a persones amb diversitat funcional o centre del sector infància i adolescència i a les quals s'haja preconcedit un concert de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, puguen accedir a un avanç de les subvencions concedides en el marc d'aquests concerts per a continuar desenvolupant la seua activitat amb normalitat fins a la resolució d'aquest.

En conjunt, durant el primer semestre de 2020, l'IVF ha aprovat o té en fase d'estudi un total de 69 operacions en el marc d'aquestes línies socials, l'import de les quals ascendeix a 63,3 milions d'euros.