Préstecs DANA 0%

Actualitat

« Ves enrere

L'IVF acredita un total de 225 operacions concedides o pendents de signatura per un import de 142,46 milions d'euros

L'IVF acredita un total de 225 operacions concedides o pendents de signatura per un import de 142,46 milions d'euros
01/06/2020

Es tracta d'operacions ja formalitzades, o amb el finançament compromés, i únicament pendents de signatura per a poder disposar del capital
 

Aquesta xifra representa el 71,28 % del total previst per al conjunt de l'exercici, que ascendeix a 200 milions d'euros


(01/06/2020).- L'Institut Valencià de Finances (IVF) té un total de 225 operacions concedides, o amb el finançament ja compromés, i pendents de formalitzar, l'import conjunt de les quals ascendeix a 142,46 milions d'euros, durant els cinc primers mesos de 2020. Aquesta xifra representa un nivell d'execució del 71,28 % sobre el total previst per al conjunt de l'exercici, que és de 200 milions d'euros.

Entre aquestes operacions cal destacar, pel volum, les emmarcades en les línies bonificades de l'IVF, les característiques i condicions de les quals van ser modificades el mes de març passat per a adaptar-les a la nova situació generada per la crisi de la COVID-19 i intentar pal·liar les conseqüències d'aquesta entre els autònoms i les empreses valencianes.

En concret, fins ara, l'IVF ha formalitzat, o té compromeses a través d'aquestes línies bonificades, un total de 118 operacions per valor de 71,01 milions d'euros.

D'aquesta quantitat, 46 operacions tenen com a beneficiaris autònoms i microempreses de la Comunitat Valenciana, per un import total de 4,51 milions d'euros. Cal recordar que a través d'aquesta línia de finançament, posada en marxa en col·laboració amb Afín-SGR Comunitat Valenciana, els autònoms o les microempreses poden accedir a préstecs que poden arribar a 750.000 euros al 0 % d'interés, i a un termini d'un màxim de deu anys.

D'altra banda, en el marc de la Línia bonificada IVF-Pime, s'han formalitzat o compromés un total de 61 operacions, per un valor conjunt de 46,18 milions, la qual cosa suposa pràcticament el 92,45 % del pressupost total previst per a aquesta línia de finançament.

La Línia bonificada IVF-Pime està dirigida a petites i mitjanes empreses amb seu social a la Comunitat Valenciana, i permet accedir a préstecs que arriben a 1.500.000 euros des del 0 % d'interés i amb un termini d'un màxim de deu anys.

Així mateix, a través de la Línia bonificada per a grans empreses s'han formalitzat o compromés un total d'11 operacions per valor de 20,31 milions d'euros. A través d'aquesta línia de finançament, les grans empreses valencianes poden accedir a crèdits que arriben a dos milions d'euros.

Balanç de productes amb cofinançament europeu

L'IVF, com a gestor del Fons de Fons d'Instruments Financers del PO 2014-2020 Comunitat Valenciana Feder, compta amb diversos productes financers cofinançats amb fons europeus.

A través d'aquests productes, durant els cinc primers mesos de 2020 s'han concedit, o compromés, un total de 40 operacions per un valor conjunt de 13,85 milions d'euros.

En concret, en el marc de la Línia de préstecs participatius COVID-19 i subordinats destinats al creixement empresarial, s'han concedit, o compromés, 14 operacions per valor de 8,97 milions d'euros. Així mateix, a través de la Línia de préstecs participatius per a emprenedors, s'han concedit, o compromés, un total de 26 operacions per un import de 4,88 milions d'euros.

Línies socials

A aquestes operacions, cal afegir-hi les emmarcades entre els productes financers de caràcter social amb què compta l'Institut Valencià de Finances, com són la Línia de finançament per a centres d'atenció a persones amb diversitat funcional o la Línia de finançament per a entitats del sector infància i adolescència.

Entre aquestes dues línies de finançament s'han concedit, o preconcedit, durant els cinc primers mesos de l'any un total de 67 operacions per un import de 57,6 milions d'euros.