El Director General

T'interessa

Fons de Fons

Actualitat

« Ves enrere

L'IVF obri la línia de crèdit dirigida a les empreses afectades per l'incendi de Paterna i l'IVACE es compromet a subvencionar els interessos

9/3/2017


L'Institut Valencià de Finances (IVF) ha obert, tal com va prometre el president de la Generalitat, Ximo Puig, una línia de crèdit dirigida a les empreses afectades per l'incendi de la Fuente del Jarro del mes passat.


El director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, s'han reunit aquesta setmana amb representants de diverses de les empreses afectades per aquest incendi, així com amb l'associació d'empreses d'aquest polígon, Asivalco, i representants de la CEV.


Manuel Illueca va informar en la reunió els afectats que ja poden sol·licitar a l'IVF formalment els préstecs necessaris per a poder reprendre tan prompte com puguen la seua activitat, atés que l'IVF ha dissenyat una línia de crèdit específica per a aquestes empreses i aquests préstecs seran tramitats de manera urgent i immediata.

 

Com ha destacat el director general,"en casos com aquest, en què s'han produït greus pèrdues de patrimoni i actius, cal actuar com més prompte millor per a afavorir que les empreses afectades puguen tornar en el mínim temps possible als seus nivells de producció anteriors al sinistre. A més, "no podem permetre que un accident fortuït deixe al carrer, encara que siga de manera temporal, un gran nombre de treballadors", ha dit.

"En la majoria dels casos -ha explicat- la tramitació de les companyies asseguradores és llarga i ací el que importa és poder reprendre l'activitat tan prompte com puguen, per la qual cosa des de l'IVF hem creat una línia de finançament destinada a aquestes empreses, que poden sol·licitar els seus préstecs ja".

Aquests préstecs s'ofereixen a preus de mercat, amb una carència de principal de tres anys, per la qual cosa les empreses no estaran obligades a amortitzar principal fins a l'exercici 2020.


D'altra banda, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, va exposar en la reunió que la Conselleria d'Economia convocarà a través de l'IVACE les bases per a accedir a una línia de subvencions dirigides a cobrir totalment o parcialment els interessos generats per aquestes operacions.

En aquest sentit, Marín ha destacat que, a més d'aquestes ajudes de l'IVACE, les empreses podran optar a altres línies d'ajudes de la conselleria, com el cas de les ajudes a la inversió en empreses de sectors com el tèxtil, o el ceràmic, o les ajudes a la internacionalització, en què algunes de les empreses han manifestat estar interessades.

Cal destacar que els préstecs de l'Institut Valencià de Finances poden començar a tramitar-se de manera immediata, amb independència que les subvencions de l'IVACE es concedisquen posteriorment.


L'incendi del passat dia 8 de febrer produït en el polígon Fuente del Jarro de Paterna es va originar en les instal·lacions de l'empresa de productes químics Indukern i va acabar afectant quasi una desena de naus contigües, on s'ubiquen empreses dedicades a la recuperació tèxtil, comercialització de productes relacionats amb el sector de l'automoció, els productes carnis, productes de neteja, materials per a espectacles i accessoris per a mascotes.


Aquest sinistre, que va obligar a desallotjar més de 3.000 treballadors del polígon i a interrompre l'activitat en prop de 200 fàbriques, va produir pèrdues milionàries en les empreses directament afectades