El Director General

T'interessa

Fons de Fons

Actualitat

« Ves enrere

El Consell General de l’IVF aprova la subhasta de les accions de l’Hèrcules CF del Hércules CF

10/7/2017

  • El preu base d'eixida, fixat per l'IVF després de sol·licitar a una consultora externa una valoració de l'Hèrcules CF, és de 597.819,46 euros

 

  • Després de la publicació de la subhasta en la web de l'IVF, els interessats comptaran amb un termini de 15 dies per a presentar, en sobre tancat i per registre d'entrada, les seues licitacions

 

  • "Aquesta subhasta és un pas més per a recuperar els fons públics que l'Institut Valencià de Finances va regalar en forma d'aval i sense criteri tècnic en l'etapa de l'anterior Consell", ha assenyalat Manuel Illueca

El Consell General de l'Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat en la seua reunió de hui la venda per mitjà de subhasta pública de les accions de l'Hèrcules Club de Futbol.

 

D'aquesta manera, se subhastarà un lot únic integrat, d'un costat, pel dret del crèdit que té l'IVF enfront de la Fundació de l'Hèrcules i en virtut del qual estan embargades les accions del club propietat de la fundació (que representen el 72,71% del capital social de l'entitat esportiva) i, d'un altre, les accions de l'Hèrcules que es va adjudicar l'Institut Valencià de Finances després de la subhasta concursal dels béns i drets d'Aligestión Integral i que suposen un altre 15,07% de títols del club.

 

L'Institut Valencià de Finances va sol·licitar a la consultora externa OnetoOne Corporate Finance un informe de valoració de l'Hèrcules CF i, com a resultat d'aquest informe, s'ha establit un preu mínim d'eixida per al paquet únic d'accions del club de 597.819,46 euros.

 

Les condicions d'aquesta subhasta, que es publicaran en la web de l'Institut Valencià de Finances, fixen que les licitacions hauran de presentar-se en sobre tancat i per registre d'entrada i que els interessats disposaran d'un termini de quinze dies des de la publicació de la subhasta per a presentar propostes. Per a poder participar-hi s'exigeix un depòsit del 5% de la licitació mínima, és a dir, de 29.890.98 euros.

L'obertura de pliques o sobres serà pública i s'hi determinarà el millor postor i, per tant l'adjudicatari del lot format pel crèdit i les accions.

 

Al terme de la reunió del consell d'administració de l'IVF, el director general d'aquest organisme, Manuel Illueca, ha assenyalat que "som una entitat pública i per tant totes les nostres actuacions es regeixen pels principis de transparència, concurrència i publicitat, i aquesta subhasta n'és un bon exemple. És la millor manera d'assegurar el patrimoni públic".

 

"El nostre deure -ha afegit el director general- és recuperar el màxim possible dels fons públics que l'anterior Consell va soterrar en l'Hèrcules CF. Açò és el que ens va portar a participar en la subhasta dels béns d'Aligestión, després de la qual vam resultar adjudicataris de l'estadi Rico Pérez i del 15% de les accions que ara traiem a subhasta, junt amb el crèdit que ja teníem enfront de la Fundació de l'Hèrcules per haver pagat l'aval que es va prestar fa anys. L'objectiu de l'Institut Valencià de Finances és vetlar pels interessos dels valencians i dels alacantins, així com propiciar la millor solució per als aficionats de l'Hèrcules d'Alacant".